Reteta fasole batuta
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • Fasole – 1 kg |
| • Ceapa galbena – 2 buc. mai mici |
| • Ceapa rosie – 2 buc. mai mici |
| • Zahar – 1 lingurita |
| • Telina – 1 buc. mica |
| • Morcovi – 2 buc. mai mari |
| • Pastarnac – 2 buc. |
| • Boia de ardei dulce – 1 lingurita |
| • Usturoi – 5 - 6 catei |
| • Ulei de floarea-soarelui |
| • Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• fasolea o lasati la inmuiat peste noapte
• schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacul
• scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa
• adaugati fasolea si usturoiul intr-un bol incapator - mixati cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender – daca prezinta o consistenta prea densa, mai adaugati putina zeama din apa in care a fiert (pentru o consistenta mai cremoasa o puteti trece printr-o sita cu ajutorul unei linguri)
• asezonati-o dupa gust si lasati-o la rece
• taiati ceapa julien si frecati-o cu zahar
• caliti-o in ulei cu boia.
Pofta buna!
• schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacul
• scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa
• adaugati fasolea si usturoiul intr-un bol incapator - mixati cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender – daca prezinta o consistenta prea densa, mai adaugati putina zeama din apa in care a fiert (pentru o consistenta mai cremoasa o puteti trece printr-o sita cu ajutorul unei linguri)
• asezonati-o dupa gust si lasati-o la rece
• taiati ceapa julien si frecati-o cu zahar
• caliti-o in ulei cu boia.
Pofta buna!

