Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta salata calda din piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

Reteta salata calda din piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para
Reteta salata calda din piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

15m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de rata – 1 buc
• Kumquat – 3 buc
• Coacaze rosii – 1 ciorchine mic
• Vin roze calitativ – 30 ml
• Vin alb dulce – 1 L
• Zahar brun – 1 lingura
• Ienibahar boabe – 1 lingurita
• Cuisoare – 6 7 buc
• Pere Williams – 2 buc
• Mango copt – 1 buc
• Otet cu miere si ghimbir – 2 linguri
• Crema de otet balsamic – 1 lingura
• Mustar Dijon – 1 lingurita
• Stafide – 30 gr
• Prosecco – 30 ml
• Miere – 1½lingurita
• Ulei de masline – 2 linguri
• Ulei de samburi de struguri – dupa gust
• Zeama de lime – dupa gust
• Salata Baby Batavia – dupa gust
• Andiva – 1/2 buc
• Seminte de dovleac – 1 lingura
• Piper alb cu lamaie – dupa gust
• Sare – dupa gust
• Cimbru uscat – dupa gust

Mod de preparare

• faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa)
• asezonati-o pe ambele parti cu piper alb cu lamai, sare si cimbru uscat
• puneti pieptul de rata pe partea cu grasime intr-o tigaie neincinsa, la foc potrivit - lasati grasimea sa se topeasca usor - rata se va praji in propria-i grasime
• in momentul in care grasimea a devenit aurie, intoarceti pieptul de rata si dati-i o culoare si pe partea cealalta
• stingeti cu vin roze si introduceti in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maximum 10 minute
• scoateti-o si lasati-o la odihnit cca 10 - 15 minute
• decojiti perele, scobiti-le semintele si fierbeti-le in vinul alb dulce, cu zahar brun, boabe de ienibahar si cuisoare
• odata ce s-au inmuiat perele, iar vinul s-a redus, scoateti-le si lasati-le la racit
• odata reci, mixati-le cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender, adaugand treptat uleiul de masline, prosecco, miere, otet cu miere si ghimbir, mustar dijon si crema de otet balsamic – mixati pana obtineti o compozitie omogena – de indata ce ati realizat acest lucru, adaugati si stafidele si amestecati cu o lingura
• taiati andiva rondele
• taiati mango cuburi mici (Brunoise)
• taiati kumquat-ul carpaccio (felii foarte subtiri, transparente, eliminand si samburii totodata)
• amestecati rondelele de andiva cu salata Baby Batavia si cuburile de mango, adaugand ulei de samburi de struguri si lime dupa gust 
• adaugati si semintele de dovleac si amestecati bine
• taiati pieptul de rata felii si serviti-l langa salata
• adaugati vinaigrette de para atat pe rata cat si pe salata.

Pofta buna!