Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Pate de ficat de casa, cu cognac si mar copt

Pate de ficat de casa, cu cognac si mar copt
Pate de ficat de casa, cu cognac si mar copt

Porții

3

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


(pentru 10 canape):
• Ficat de pui – 1 casoleta 500 gr.
• Fenicul – 1/4 buc.
• Cognac– 20 ml
• Ceapa – 1/4 buc.
• Mar – 1 buc.
• Unt – 25 gr.
• Mascarpone – 250 gr.
• Lapte – 1L
• Sare si piper negru – dupa gust

Pentru dulceata de afine:
• Afine (pot fi si congelate) – 250 gr.
• Vin rosu – 50 ml
• Scortisoara – 1 baton
• Cuisoare – 1/4 lingurita
• Zahar – 3 linguri

Mod de preparare

• se curata ficateii, se spala si se lasa la scurs
• se pun la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit
• ceapa si feniculul se taie julien si se calesc in unt cu sare si piper
• marul se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru a se coace
• odata fierti, scurgeti ficateii de lapte si puneti-i intr-un bol incapator, adaugati ceapa, feniculul, marul si cognacul si mixati putin cu blenderul vertical Breville Hand Blender, pe viteza mica
• lasati sa se raceasca putin compozitia, dupa care adaugati branza mascarpone si continuati sa mixati
• treceti apoi ficatul printr-o sita, pentru a fi si mai fin, si lasati-l la frigider pana se raceste
Dulceata de afine:
• puneti vinul intr-o craticioara si lasati-l sa se reduca, la foc potrivit (sa fiarba pana iese alcoolul si ramane doar aroma)
• adaugati in acesta cuisoarele si batonul de scortisoara
• adaugati apoi afinele si micsorati focul
• dupa 15 minute dupa ce le-ati adaugat, puneti si zaharul
• amestecati pana se dizolva si lasati cca 4 - 5 minute pentru a se ingrosa
• lasati dulceata sa se raceasca inainte de a o servi
• montati pateul de ficat rece pe un cruton sau pe paine prajita, peste care puneti un varf de cutit de dulceata de afine.

Pofta buna!