Reteta humus
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • Naut fiert (fierbinte) – 1 kg |
| • Curry verde – 1/2 lingurita |
| • Usturoi copt – 1 capatana |
| • Zeama de lamaie – 80 ml |
| • Pasta de susan (tahini) – 150 ml |
| • Piper alb – 1/4 lingurita |
| • Chimion – 1 varf de cutit |
| • Gheata – 10 cuburi mari |
| • Ulei de masline extravirgin – 80 ml |
| • Sare – dupa gust |
Mod de preparare
• fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
• strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, intr-un castron incapator si mixati cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender
• coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita
• adaugati gheata, curry verde, chimionul, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si mixati cu blender vertical Breville Hand Blender
• odata ce compozitia s-a facut pasta, adaugati gheata si dupa ce aceasta este semi-topita mixati pana s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos
• serviti cu lipie de casa.
Pofta buna!
• strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, intr-un castron incapator si mixati cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender
• coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita
• adaugati gheata, curry verde, chimionul, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si mixati cu blender vertical Breville Hand Blender
• odata ce compozitia s-a facut pasta, adaugati gheata si dupa ce aceasta este semi-topita mixati pana s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos
• serviti cu lipie de casa.
Pofta buna!

