Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

Reteta chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Reteta chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Chiftelute:
• Piept de pui 500 gr
• Morcovi 1 buc
• Cartofi 1 buc
• Ceapa verde 2 fire
• Usturoi verde 2 fire
• Marar tocat 1 lingura
• Patrunjel tocat 1 lingura
• Cimbru proaspat 1 crenguta
• Oua 1 buc
• Pesment 2 linguri
• Sare si piper dupa gust
• Mix de seminte 4 5 linguri

Piure de mazare:
• Mazare congelata 400 gr
• Unt 30 gr
• Ulei aromat de trufe ½ lingurita
• Sare dupa gust

Mod de preparare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful taiate rondele, ceapa si usturoiul verde taiate in bucati mari si maruntiti la viteza maxima timp de 20 de secunde
• rasturnati compozitia maruntita intr-un bol, adaugati mararul, patrunjelul si frunzele de cimbru, oul batut si pesmetul; asezonati cu sare si piper dupa gust si amestecati bine compozitia 
• formati chiftelutele cu mainile umede si treceti-le prin mixul de seminte
• asezati chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana devin aurii
• intre timp pregatiti piureul de mazare; fierbeti mazarea in apa cu putina sare, apoi scurgeti-o intr-o sita; puneti apoi mazarea intr-un bol, adaugati untul si uleiul de trufe si pasati cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pana obtineti o crema fina
• serviti chiftelutele alaturi de piureul de mazare.

Pofta buna!