Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta file de somon cu varza de Bruxelles

Reteta file de somon cu varza de Bruxelles
Reteta file de somon cu varza de Bruxelles

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Somon file – 200 gr
• Varza de Bruxelles congelata – 150 gr
• Gelatina – 1 pliculet
• Suc de portocale – 100 ml
• Ulei de turte de masline – 1 lingura
• Morcov – 1 buc
• Usturoi – 1 catel
• Ardei rosu – 1 buc
• Ardei galben – 1 buc
• Ardei portocaliu – 1 buc
• Castravete – 2 buc
• Zeama de lamaie – 2 linguri
• Ulei de masline extravirgin – 100 ml
• Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• curatati pestele de solzi si scoateti-i oasele
• incingeti presa Breville Panini Maker si adaugati uleiul de turte de masline
• asezonati pestele cu sare si piper si puneti-l cu pielea in jos si apasati pe el cu o spatula
• inchideti presa Breville Panini Maker
• taiati si tocati brunoise (cubulete mici) toate legumele (inclusiv usturoiul); in cazul castravetelui va trebui sa-i scoateti si miezul (locul care contine cea mai mare cantitate de apa)
• amestecati legumele cu uleiul de masline extravirgin
• gelatina lasati-o la hidratat in sucul de portocale
• pregatiti-o apoi la bain-marie conform instructiunilor de pe pachet si adaugati-o la frigider pana se incheaga
• dupa ce pestele s-a rumenit pe ambele parti, adaugati cele 2 linguri de zeama de lamaie si mai lasati-l cu presa deschisa cca. 2 minute
• somonul se serveste mediu
• puneti apa la incalzit cu sare si adaugati varza de Bruxelles in apa clocotita
• fierbeti pentru 7 - 8 minute pana se inmoaie, iar daca doriti sa-i mentineti culoarea, atunci scoateti-o intr-o farfurie cu gheata
• optional, puteti sa sotati varza de Bruxelles intr-o tigaie cu putin unt, un catel de usturoi si o crenguta de cimbru uscat.

Pofta buna!