Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă file de somon cu varză de Bruxelles

Rețetă file de somon cu varză de Bruxelles
Rețetă file de somon cu varză de Bruxelles

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Somon file – 200 gr
• Varză de Bruxelles congelată – 150 gr
• Gelatină – 1 pliculeț
• Suc de portocale – 100 ml
• Ulei de turte de măsline – 1 lingură
• Morcov – 1 buc
• Usturoi – 1 cățel
• Ardei roșu – 1 buc
• Ardei galben – 1 buc
• Ardei portocaliu – 1 buc
• Castravete – 2 buc
• Zeamă de lămâie – 2 linguri
• Ulei de măsline extravirgin – 100 ml
• Sare și piper după gust

Mod de preparare

• curățați peștele de solzi și scoateți-i oasele
• încingeți presă Breville Panini Maker și adăugați uleiul de turte de măsline
• asezonați peștele cu sare și piper și puneți-l cu pielea în jos și apăsați pe el cu o spatulă
• închideți presa Breville Panini Maker
• tăiați și tocați brunoise (cubulețe mici) toate legumele (inclusiv usturoiul); în cazul castravetelui va trebui să-i scoateți și miezul (locul care conține cea mai mare cantitate de apă)
• amestecați legumele cu uleiul de măsline extravirgin
• gelatina lăsați-o la hidratat în sucul de portocale
• pregătiți-o apoi la bain-marie conform instrucțiunilor de pe pachet și puneți-o la frigider până se încheagă
• după ce peștele s-a rumenit pe ambele părți, adăugați cele 2 linguri de zeamă de lămâie și mai lăsați-l cu presa deschisă cca. 2 minute
• somonul se servește mediu
• puneți apă la încălzit cu sare și adăugați varza de Bruxelles în apă clocotită
• fierbeți pentru 7 - 8 minute până se înmoaie, iar dacă doriți să-i mențineți culoarea, atunci scoateți-o într-o farfurie cu gheață
• opțional, puteți să sotați varza de Bruxelles într-o tigaie cu puțin unt, un cățel de usturoi și o crenguță de cimbru uscat.

Poftă bună!