Rețetă file de somon cu varză de Bruxelles la sandwich maker Panini Breville

Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
5m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 200 gr.somon file |
• 150 gr.varză de Bruxelles congelată |
• 1 pliculeț gelatină |
• 100 ml suc de portocale |
• 1 lingură + 100 ml ulei de măsline |
• 1 morcov |
• 1 cățel usturoi |
• 1 ardei roșu |
• 1 ardei galben |
• 1 ardei portocaliu |
• 2 castraveți |
• 2 linguri zeamă de lămâie |
• sare |
• piper |
Descriere
Rețeta de file de somon cu o garnitură de varză de Bruxelles se prepară ușor și este perfectă pentru o masă ușoară.
Mod de preparare
Pasul 1. Curăță peștele de solzi și scoate-i oasele.
Pasul 2. Încinge presa Breville Panini Maker și adaugă uleiul de măsline.
Pasul 3. Asezonează peștele cu sare și piper, pune-l cu pielea în jos și apasă pe el cu o spatulă. Închide presa.
Pasul 4. Taie și toacă brunoise (cubulețe mici) toate legumele (inclusiv usturoiul). În cazul castravetelui, va trebui să-i scoți și miezul (locul care conține cea mai mare cantitate de apă).
Pasul 5. Amestecă legumele cu uleiul de măsline. Lasă gelatina la hidratat în sucul de portocale.
Pasul 6. Pregătește-o apoi la bain-marie conform instrucțiunilor de pe pachet și pune-o la frigider până se încheagă.
Pasul 7. După ce peștele s-a rumenit pe ambele părți, adaugă cele 2 linguri de zeamă de lămâie și mai lasă-l cu presa deschisă cca. 2 minute. Somonul se servește mediu.
Pasul 8. Pune apă la încălzit cu sare și adaugă varza de Bruxelles în apă clocotită.
Pasul 9. Fierbe pentru 7 - 8 minute până se înmoaie, iar dacă vrei să-i menții culoarea, atunci scoate-o într-o farfurie cu gheață. Opțional, poți să sotezi varza de Bruxelles într-o tigaie cu puțin unt, un cățel de usturoi și o crenguță de cimbru uscat.
Pasul 2. Încinge presa Breville Panini Maker și adaugă uleiul de măsline.
Pasul 3. Asezonează peștele cu sare și piper, pune-l cu pielea în jos și apasă pe el cu o spatulă. Închide presa.
Pasul 4. Taie și toacă brunoise (cubulețe mici) toate legumele (inclusiv usturoiul). În cazul castravetelui, va trebui să-i scoți și miezul (locul care conține cea mai mare cantitate de apă).
Pasul 5. Amestecă legumele cu uleiul de măsline. Lasă gelatina la hidratat în sucul de portocale.
Pasul 6. Pregătește-o apoi la bain-marie conform instrucțiunilor de pe pachet și pune-o la frigider până se încheagă.
Pasul 7. După ce peștele s-a rumenit pe ambele părți, adaugă cele 2 linguri de zeamă de lămâie și mai lasă-l cu presa deschisă cca. 2 minute. Somonul se servește mediu.
Pasul 8. Pune apă la încălzit cu sare și adaugă varza de Bruxelles în apă clocotită.
Pasul 9. Fierbe pentru 7 - 8 minute până se înmoaie, iar dacă vrei să-i menții culoarea, atunci scoate-o într-o farfurie cu gheață. Opțional, poți să sotezi varza de Bruxelles într-o tigaie cu puțin unt, un cățel de usturoi și o crenguță de cimbru uscat.
Preparat cu
-130lei
