Reteta file de somon cu varza de Bruxelles

Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
5m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Somon file – 200 gr |
• Varza de Bruxelles congelata – 150 gr |
• Gelatina – 1 pliculet |
• Suc de portocale – 100 ml |
• Ulei de turte de masline – 1 lingura |
• Morcov – 1 buc |
• Usturoi – 1 catel |
• Ardei rosu – 1 buc |
• Ardei galben – 1 buc |
• Ardei portocaliu – 1 buc |
• Castravete – 2 buc |
• Zeama de lamaie – 2 linguri |
• Ulei de masline extravirgin – 100 ml |
• Sare si piper dupa gust |
Mod de preparare
• curatati pestele de solzi si scoateti-i oasele
• incingeti presa Breville Panini Maker si adaugati uleiul de turte de masline
• asezonati pestele cu sare si piper si puneti-l cu pielea in jos si apasati pe el cu o spatula
• inchideti presa Breville Panini Maker
• taiati si tocati brunoise (cubulete mici) toate legumele (inclusiv usturoiul); in cazul castravetelui va trebui sa-i scoateti si miezul (locul care contine cea mai mare cantitate de apa)
• amestecati legumele cu uleiul de masline extravirgin
• gelatina lasati-o la hidratat in sucul de portocale
• pregatiti-o apoi la bain-marie conform instructiunilor de pe pachet si adaugati-o la frigider pana se incheaga
• dupa ce pestele s-a rumenit pe ambele parti, adaugati cele 2 linguri de zeama de lamaie si mai lasati-l cu presa deschisa cca. 2 minute
• somonul se serveste mediu
• puneti apa la incalzit cu sare si adaugati varza de Bruxelles in apa clocotita
• fierbeti pentru 7 - 8 minute pana se inmoaie, iar daca doriti sa-i mentineti culoarea, atunci scoateti-o intr-o farfurie cu gheata
• optional, puteti sa sotati varza de Bruxelles intr-o tigaie cu putin unt, un catel de usturoi si o crenguta de cimbru uscat.
Pofta buna!
• incingeti presa Breville Panini Maker si adaugati uleiul de turte de masline
• asezonati pestele cu sare si piper si puneti-l cu pielea in jos si apasati pe el cu o spatula
• inchideti presa Breville Panini Maker
• taiati si tocati brunoise (cubulete mici) toate legumele (inclusiv usturoiul); in cazul castravetelui va trebui sa-i scoateti si miezul (locul care contine cea mai mare cantitate de apa)
• amestecati legumele cu uleiul de masline extravirgin
• gelatina lasati-o la hidratat in sucul de portocale
• pregatiti-o apoi la bain-marie conform instructiunilor de pe pachet si adaugati-o la frigider pana se incheaga
• dupa ce pestele s-a rumenit pe ambele parti, adaugati cele 2 linguri de zeama de lamaie si mai lasati-l cu presa deschisa cca. 2 minute
• somonul se serveste mediu
• puneti apa la incalzit cu sare si adaugati varza de Bruxelles in apa clocotita
• fierbeti pentru 7 - 8 minute pana se inmoaie, iar daca doriti sa-i mentineti culoarea, atunci scoateti-o intr-o farfurie cu gheata
• optional, puteti sa sotati varza de Bruxelles intr-o tigaie cu putin unt, un catel de usturoi si o crenguta de cimbru uscat.
Pofta buna!
Preparat cu
-60lei
Breville
Sandwich-Maker Panini Large Breville
Capacitate 4 sandwich-uri
Platane antiaderente plate
Ȋnălţime reglabilă
Ideal pentru Focaccia și Ciabatta
• in stoc
PRP: 329,99lei
269,99lei
-60lei