Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

Reteta chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza
Reteta chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Dovlecei - 3 buc.
• Ceapa verde - 2 fire
• Usturoi verde - 2 fire
• Marar - o legatura mica
• Cascaval - 100 gr.
• Branza feta - 100 gr.
• Oua - 1 buc.
• Pesmet - 4 linguri
• Seminte de pin - 2 linguri
• Sare si piper - dupa gust
• Nucsoara rasa - ½ lingurita

Sos de iaurt pentru servit:
• Iaurt grecesc - 200 gr.
• Menta verde - 2 fire
• Marar tocat - 1 lingura
• Sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

• taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in mini-tocatorul de la blenderul vertical Breville Hand Blender si mixati pana obtineti o pasta
• puneti mixul intr-o sita si lasati la scurs 10 minute
• amestecati apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta date pe razatoare, adaugati oul, pesmetul, mararul tocat, semintele de pin si condimentati dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa
• amestecati bine compozitia si formati chiftelute pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt
• coaceti chiftelutele la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra
• lasati-le la racit si serviti cu sosul de iaurt si verdeturi proaspete.

Pofta buna!