Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Affogato Decaf la espressor Barista Signature

Rețetă Affogato Decaf la espressor Barista Signature
Rețetă Affogato Decaf la espressor Barista Signature

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1-2 cupe de înghețată de vanilie (ideal, artizanală)
• 1 shot espresso decofeinizat (aprox. 30 ml)

Descriere

Pregătește un affogato decaf delicios și savurează-l oricând în timpul zilei. Iată cât de simplă este rețeta!

Mod de preparare

Pasul 1. Pornește espressorul și lasă-l să se încălzească complet (aprox. 2-3 min). Asigură-te că râșnița și portafiltrul sunt curate.

Pasul 2. Măsoară 18-20 g de cafea decofeinizată boabe. Rășnește fin, potrivit pentru espresso (reglează râșnița espressorului la un nivel mediu-fin).

Pasul 3. Pune cafeaua măcinată în portafiltru și presează ferm cu tamperul pentru o suprafață uniformă.

Pasul 4. Fixează portafiltrul în grupul espressorului și extrage un shot (30 ml) pe programul ESPRESSO SIMPLU. Durata ideală de extracție: 25-30 secunde, pentru un gust echilibrat.

Pasul 5. Pune cupele de înghețată de vanilie într-un pahar mic termorezistent. Toarnă imediat shot-ul fierbinte de espresso decofeinizat peste înghețată.

Pasul 6. Opțional, presară puțină ciocolată rasă, alune zdrobite sau un praf de cacao, pentru un plus de textură și gust.

Recomandări:

Servește affogato imediat, cât înghețata este încă rece și espresso-ul fierbinte – contrastul de temperatură este secretul gustului perfect!

Dacă vrei o aromă mai intensă, poți folosi un shot dublu (60 ml).