Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre cu mălai la Aparat de Gofre Breville DuraCeramic by Dieta de Rotație

Rețetă gofre cu mălai la Aparat de Gofre Breville DuraCeramic by Dieta de Rotație
Rețetă gofre cu mălai la Aparat de Gofre Breville DuraCeramic by Dieta de Rotație

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 200 g mălai fin
• 400 ml apă/lapte vegetal
• 3 linguri tărâțe de psylium
• 4 linguri ulei/untură
• 3-4 linguri fulgi drojdie inactivă (opțional)
• 1 linguriță boia dulce și 1 linguriță turmeric (opțional)
• Piper, coriandru, usturoi, sare – după gust

Descriere



Gofrele sărate pot fi oferite ca gustare la școală pentru copiii cu alergii alimentare și nu numai. De asemenea, dacă excludeți ierburile și mirodeniile  din compoziție le puteți servi dimineața cu gem și o cană de ceai. Sunt crocante la exterior si au o textură moale la interior, fiind foarte ușor de realizat!

Mod de preparare

Pasul 1: Adăugați toate ingredientele uscate într-un vas.

Pasul 2: Adăugați treptat apa și amestecați încontinuu. Dacă folosiți un mălai fin sau mai uscat, va fi nevoie să ajustați cantitatea de apa, să adaugați mai multă până veți avea o consistență a compoziției ca de cozonac.


Pasul 3: Acoperiți vasul și lașați 2-3 ore de-o parte, timp în care mălaiul și taratele de psylium se vor hidrata.


Pasul 4: Reîncălziți aparatul de gofre până se aprinde indicatorul de disponibilitate.

Pasul 5: Ungeți ambele plăci de gofre folosind ulei de gătit, apoi adăugați 2-3 linguri din aluat și coaceți 6 minute fiecare gofră.

Preparat cu