Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre cu suncă și cașcaval la aparatul de Gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Rețetă gofre cu suncă și cașcaval la aparatul de Gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Rețetă gofre cu suncă și cașcaval la aparatul de Gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Porții

7

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 3 ouă
• 200g făină
• 1/2 lgță praf de copt
• 50g unt topit
• 100ml lapte
• 70g cașcaval (ras fin)
• 70-80g șuncă
• sare
• piper
• turmeric
• verdețuri italiene (opțional)

Descriere

Gofrele sunt ușor și rapid de făcut, fără ingrediente pretențioase, bune de servit la micul dejun, la cină, ori la gustare.

Mod de preparare

1. Într-un vas încăpător, spargeți ouăle și bateți-le bine cu telul. Separat, amestecați făina cu praful de copt, cu puțin turmeric, sare și piper proaspăt măcinat.
Într-o oală, puneți untul la topit, la foc mic.

2. Peste ouă, adăugați puțin lapte și apoi puțină făină. Așa cum procedați cu aluatul de clătite, așa faceți și cu acesta: amestecul de ingrediente uscate (de la pasul 1) și laptele le adăugați treptat, alternativ, încât să puteți omogeniza compoziția cu ajutorul telului. Apoi, adăugați untul topit și răcit. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10 minute.

3. Încorporați cașcavalul și șunca. Cașcavalul îl radeți pe răzătoarea mică, iar șunca tăiați-o în bucăți potrivite. Evitați să o tăiați în bucăți foarte mici, ca să nu se usuce în urma gătirii.

4. După ce aluatul s-a odihnit, porniți aparatul de gofre DuraCeramic Breville, umpleți fiecare formă fără să depășiți marginile, coborâți capacul aparatului și coaceți gofrele timp de aproximativ 4-5 minute, până se rumenesc ușor.

Sfat: Puteți servi gofrele cu iaurt grecesc.

Preparat cu