Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre cu spanac la aparat de gofre by Flavia Hirișcău

Rețetă gofre cu spanac la aparat de gofre by Flavia Hirișcău
Rețetă gofre cu spanac la aparat de gofre by Flavia Hirișcău Rețetă gofre cu spanac la aparat de gofre by Flavia Hirișcău

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 12-13 cuburi de spanac congelat
• 3 ouă
• 80g telemea
• 160g făină
• 150g iaurt de băut
• 3 lg ulei de măsline
• sare
• piper
• oregano (opțional)
• usturoi proaspăt sau uscat (opțional)

Descriere

Le-a venit rândul gofrelor cu spanac și telemea. Atenție! Nu trebuie să fiți iubitori de spanac pentru ca această rețetă să urce rapid în topul preferințelor voastre.

Mod de preparare

1. Într-un vas încăpător, spargeți ouăle și le bateți bine cu telul. Adăugați restul ingredientelor lichide, uleiul și iaurtul de băut. 

 2. Peste amestecul lichid, adăugați făina și condimentele. Amestecați, cu telul, obțineți o compoziție omogenă. 

3. Cu o lingură, încorporați spanacul și telemeaua. Folosiți spanac congelat, tocat și porționat, pe care îl lăsați la decongelat. Înainte de a-l adăuga în compoziție, stoarceți-l bine de apă. Folosiți o telemea nu foarte sărată (înainte de a adăuga sare, țineți cont de cât de sărată este telemeaua pe care o folosiți), pe care zdrobiți-o cu furculița.

4. Încingeți aparatul de gofre Breville DuraCeramic, umpleți fiecare formă fără să depășiți marginile (aprox. 3lg rase de compoziție/formă), coborâți capacul aparatului și coaceți gofrele timp de aproximativ 4-5 minute, până s-au rumenit ușor.

5. Când gofrele s-au răcorit (le puteți lăsa la răcit pe un grătar, să nu prindă umezeală dedesubt), pregătiți farfuriile. Le puteți servi cu iaurt grecesc, cu cremă de brânză, somon afumat, roșii, rondele de ceapă verde.

Preparat cu