Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre aperitiv cu aluat dospit la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Flavia Hirișcău

Rețetă gofre aperitiv cu aluat dospit la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Flavia Hirișcău
Rețetă gofre aperitiv cu aluat dospit la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

7m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Pentru gofre (pentru 5 bucăți)
• 220g făină (120g făină albă + 100g făină integrală)
• 4g drojdie uscată
• 150ml lapte
• 1 ou
• 20g parmezan
• 40g unt topit
• ½ lgță sare
• - Pentru topping-uri
• Topping de creveți
• 6 buc. creveți mari
• 1 cățel de usturoi
• 1 cub de unt (aprox. 10g)
• zeamă de lămâie
• pătrunjel verde
• sare
• piper
• fulgi de chili (opțional)
• Topping cu brânză și somon afumat
• 2 felii de somon afumat
• cremă de brânză
• cepșoară
• Topping tomato-mozzarella
• biluțe de mozzarella
• roșii cherry
• frunze de busuioc
• pesto (opțional)

Descriere

Astăzi, vă aducem o rețetă nouă de gofre, cu aluat dospit, dar și 3 variante de aperitive pentru mese festive ori pentru un brunch în familie. Practic, gofrele sunt baza aperitivelor, iar, mai jos, veți găsi 3 variante de topping-uri simple, dar foarte gustoase. 

Mod de preparare

Pasul 1 – aluatul pentru gofre
  • Într-o crăticioară, se pune laptele la încălzit (să fie călduț, nu fierbinte), se amestecă 50 ml de lapte cald cu drojdia, se lasă deoparte amestecul timp de 10-15 minute.
 Pasul 2 - aluatul pentru gofre
  • După ce s-au scurs cele 10-15 minute, în vasul mixerului planetar, se pune toată cantitatea de făină, amestecul de lapte și drojdie, restul cantității de lapte, sarea, untul topit, oul și parmezanul răzuit fin (20g = o lingură generoasă). Se frământă aluatul timp de aproximativ 5 minute, până devine moale, lipicios. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se lasă aluatul la dospit, la temperatura camerei, timp de 2 ore.

Pasul 3 – gătirea topping-urilor
  • Într-o tigaie antiaderentă, topește untul și adaugă creveții, stoarce puțină zeamă de lămâie și adaugă usturoi zdrobit. Scoate creveții din tigaie și taie-i în bucățele. Apoi, condimentează cu sare și adaugă peste ei frunze tocate de pătrunjel.

Pasul 4 – coacerea gofrelor
  • Aparatul de gofre se pune la încins. Pulverizez niște ulei de măsline pe suprafața lor pentru a obține niște gofre cât de crocante posibil. Umple fiecare formă, închide capacul aparatului (fără a închide clapeta) și coace gofrele timp de aproximativ 7-8 minute, până s-au rumenit ușor.

Pasul 5 – asamblarea aperitivelor
  • Când gofrele au fost coapte și răcite, le tăiați fâșii astfel încât să respect modelul, pătrățelele. În aceste pătrățele se adaugă topping-urile. Ca metode de asamblare, topping-ul cu creveți îl puteți adăuga în fiecare pătrățică a fâșiilor de gofre. Adaugă piper proaspăt râșnit și fulgi de chilli deasupra. Îl puteți îmbunătăți cu avocado și alte legume pe care le considerați potrivite. Pentru topping-ul cu roșii și mozzarella, taie în două atât biluțele de mozzarella, cât și roșiile cherry. Adaugă frunze de busuioc proaspăt și chiar pesto. Crema de brânză o puteți adăuga în fiecare pătrățică a fâșiilor de gofre. Deasupra adăugați bucăți de somon afumat.

Preparat cu