Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă waffles pufoase și aromate la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Prințesa Urbană

Rețetă waffles pufoase și aromate la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Prințesa Urbană
Rețetă waffles pufoase și aromate la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Prințesa Urbană Rețetă waffles pufoase și aromate la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Prințesa Urbană Rețetă waffles pufoase și aromate la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Prințesa Urbană Rețetă waffles pufoase și aromate la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Prințesa Urbană Rețetă waffles pufoase și aromate la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Prințesa Urbană

Porții

12

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

4m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 300 gr. făină albă
• 400 ml lapte cald
• 3 ouă la temperatura camerei
• un praf de sare
• un plic praf de copt (12 gr)
• 100 gr.unt topit sau 100 ml ulei vegetal
• 2 plicuri de zahăr vanilat sau 2 linguri de zahăr brut
• extract de vanilie, câteva picături (opțional)

Descriere

Răsfață-te cu un mic dejun dulce sau pregătește gustarea dulce dintre mese cu Aparat de Gofre Duraceramic Breville! Încearcă și tu această rețetă delicioasă de waffles pufoase și extrem de aromate, pregătite de Prințesa Urbană! 

Mod de preparare

  • Punem aparatul la încălzit, are nevoie de două minute să se încingă
  • Într-un vas amestecăm cu telul făina, sarea și praful de copt, plus zahărul
  • Ouăle le separăm, gălbenușurile le adaug[m peste făină și amestecăm
  • Albușurile le batem spumă separat, cu un praf de sare
  • Amestecăm făina cu gălbenușurile, adaugăm untul sau uleiul vegetal și treptat și laptele, extractul de vanilie și amestecăm din nou bine până nu mai sunt cocoloașe
  • La final se încorporează cu blândețe și spuma de albușuri
  • Ungem ambele plăci ale aparatului cu unt sau ulei vegetal, folosind o pensulă de silicon
  • Turnăm cu polonicul aluatul, punem un strat generos, ca să ajungă pe toată lățimea formei
  • Lăsăm încet capacul și așteptăm cam 4 minute, apoi verificăm
  • Când se rumenesc, le scoatem pe o farfurie folosind o spatulă de silicon
  • Pentru varianta sărată, înainte să încorporezi albușurile, pune în aluat ce dorești, semințe de mac sau de chimen, parmezan, telemea rasă, spanac, ierburi, amesteci bine, apoi pui și spuma de albuș
Le devorăm cu fructe, gemuri și dulcețuri, sirop de arțar, miere sau înghețată! Poftă mare!

Preparat cu