Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă waffles cu unt de arahide și sos de caramel sărat la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie

Rețetă waffles cu unt de arahide și sos de caramel sărat la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie
Rețetă waffles cu unt de arahide și sos de caramel sărat la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie Rețetă waffles cu unt de arahide și sos de caramel sărat la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie Rețetă waffles cu unt de arahide și sos de caramel sărat la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie Rețetă waffles cu unt de arahide și sos de caramel sărat la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie Rețetă waffles cu unt de arahide și sos de caramel sărat la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Aluat waffles:
• 5g drojdie uscată
• 60ml lapte
• 220g făină
• 3 linguri zahăr
• ¼ linguriță scorțișoară
• 115 unt moale
• 1 ou
• 50g unt de arahide
• Sos de caramel sarat
• 100g zahăr
• 30g unt
• 60ml smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)
• ½ linguriță sare

Topping:
• alune de pădure sau arahide coapte și mărunțite

Descriere

Delicioase și speciale, aceste waffles cu unt de arahide pot fi o gustare perfectă într-o după-amiază petrecută acasă. Ciocolată și Vanilie s-a inspirat din rețeta de gofre belgiene și le-a adăugat și un sos dens de caramel sărat.

Mod de preparare

  • Pentru waffles, dizolvă drojdia în apa călduță. Lasă deoparte timp de 5 minute.
  • În bolul unui mixer static amestecă făina cu zahărul, scorțișoara și untul moale. Mixează cu paleta pentru aluat până când amestecul devine omogen. 
  • Adaugă amestecul de lapte și drojdie, oul și untul de arahide și mixează până când le încorporezi în aluat.
  • Lasă aluatul în bolul mixerului, acoperă cu un prosop de bucătărie curat și pune deoparte timp de 45 de minute. 
  • Între timp, pregătește sosul de caramel sărat. 
  • Pune zahărul și sarea într-o crăticioară cu fund dublu. Adaugă apă cât să le acopere un milimetru, apoi pune totul pe foc mediu. Lasă-l zahărul să se caramelizeze. Când ajunge să aibă o culoare brun deschis ia crăticioara de pe foc, adaugă untul, apoi smântâna lichidă. Pune înapoi pe foc mic și lasă să fiarbă până când totul se omgenizează și lichidul se îngroașă puțin. Ia de pe foc și lasă deoparte. 
  • Încinge aparatul de waffles Duraceramic Breville
  • Când becul aparatului este roșu pune câte o lingură plină de aluat în fiecare dintre forme și apropie capacul. Nu îl închide de tot pentru că în acest fel waffles vor putea crește mai mult. 
  • Coace fiecare tranșă de waffles timp de 5 minute. 
  • Scoate-le pe o farfurie și păstrează-le acoperite până când le coci pe toate.
  • Servește waffles cu sos de caramel cald și alune de pădure mărunțite presărate deasupra. 


Preparat cu