Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă waffles cu ciocolată și alune la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie

Rețetă waffles cu ciocolată și alune la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie
Rețetă waffles cu ciocolată și alune la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie Rețetă waffles cu ciocolată și alune la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie Rețetă waffles cu ciocolată și alune la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie Rețetă waffles cu ciocolată și alune la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Ciocolată și Vanilie

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Aluat waffles:
• 125g făină
• 25g cacao
• 75g zahăr brun
• 1 linguriță praf de copt
• ½ linguriță bicarbonat de sodiu
• 2 ouă (albușuri separate de gălbenușuri)
• 200ml lapte bătut
• 60ml ulei de floarea soarelui
• 50g ciocolată neagră tocată în bucăți mici
• 25g alune de pădure tocate mărunt

Topping:
• Ciocolată albă topită
• Coacăze roșii sau alte fructe de pădure preferate

Descriere

Vrei să te răsfeți cu un desert rapid și ciocolatos? Ciocolată și Vanilie își propune să pregătești niște waffles delicioase cu bucăți de ciocolată și alune de pădure.

Mod de preparare

  • Amestecă într-un bol făina, cacaua, zahărul brun, parful de copt și bicarbonatul.
  • În mijlocul lor pune gălbenușurile, laptele bătut și uleiul.
  • Încorporează ingredientele uscate în cele umede folosind o spatulă din silicon.
  • Bate albușurile spumă cu ajutorul unui mixer. Apoi încorporează-le în amestecul pregătit mai devreme, în două tranșe, amestecând de fiecare dată cu mișcări largi, pentru a păstra aluatul cât mai aerat. 
  • Adaugă ciocolata tocată în bucăți mici și alunele de pădure tocate mărunt și distribuie-le prin aluat cu ajutorul unei spatule.
  • Încinge aparatul pentru waffles Duraceramic Breville până când se aprinde becul roșu. Toarnă în fiecare dintre părți câte două linguri mari de aluat. 
  • Închide capacul fără să apeși până la capăt și să prinzi clema. În acest fel waffles vor avea loc să crească și să fie pufoase. 
  • Coace fiecare tranșă de waffles câte 5 minute. Scoate-le pe o farfurie și păstrează-le acoperite până când le servești.
  • Înainte de servire picură deasupra loc ciocolată albă topită și presară boabe de coacăze roșii sau alte fructe de pădure care îți plac. 

Preparat cu