Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teo's Kitchen

Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen
Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen Rețetă gofre fără gluten la aparat de gofre Breville DuraCeramic by Teos Kitchen

Porții

10

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 2 banane medii
• 130g unt arahide (smooth sau crunchy, în funcție de preferințe)
• 1 ou mare (mărime L sau XL)
• 150 fulgi de ovăz fără gluten
• 200ml lapte
• 1 pliculeț praf de copt
• arome după gust (vanilie, rom, scorțișoară)

Descriere

Gofrele fără gluten sunt foarte simplu de preparat și ideale pentru mic dejun, brunch, pachețelul de la scoală sau de la birou! Din cantitățile din rețetă ies minimum 10-12 wafe și, odată pregătite, se pot congela în porții individuale, astfel sunt perfecte pentru organizarea meselor din timpul săptămânii. Hai sa vedem împreună pașii!

Mod de preparare

Aluatul pentru aceste gofre se pregătește în mai puțin de 5 minute, în blender. Desigur, dacă nu aveți un blender, puteți mărunți fulgii de ovăz în râșnita pentru cafea sau folosiți direct făină de ovăz.
Deși în mod natural ovăzul nu conține gluten, asigurați-vă că scrie asta și pe pachetul de fulgi. Ovăzul poate fi procesat în fabrici în care sunt procesate și alte tipuri de cereale și poate conține urme de gluten.
Nu adăugați deloc zahăr în compoziție, de aceea e foarte important să folosiți banane foarte bine coapte, chiar cele mai “negre” din coșul de fructe, cele pe care nu le-ați mânca în mod normal. Aceste banane foarte coapte sunt ideale pentru astfel de rețete!
Aceste gofre fără gluten sunt foarte pufoase la interior și cu o crustă delicioasă! Le puteți servi alături de miere, sirop de arțar sau agave, fructe proaspete sau din compot, posibilitățile sunt nenumărate!

Pentru rețeta de gofre fără gluten (sau waffe fără gluten) bazați-vă pe aparatul de Gofre Duraceramic Breville:

nu lipește absolut deloc vafele datorită plăcilor DuraCeramic
sistemul unic cu clapetă lasă vafele să crească în timp ce sunt coapte
plăcile sunt complet detașabile și fac curățare extrem de ușoară
plăcile sunt adânci și permit vafe pufoase, din diverse tipuri de aluat
aparatul poate fi stocat în poziție verticală, iar suportul pentru cablu îl ajută să ocupe spațiu minim în bucătărie.

1. Puneți toate ingredientele, pe rând, în blender. Amestecați foarte bine, până aveți o compoziție omogenă. Dacă nu folosiți un blender, pisați mai întâi bananele, cu ajutorul unei furculițe. Adăugați pe rând restul ingredintelor, amestecând după fiecare. Puteți macină fulgii de ovăz în râșnita pentru cafea sau puteți folosi, din start, făină de ovăz.

2. Încingeți aparatul pentru gofre. Pentru a obține gofre de aceeași mărime, folosiți o lingură pentru înghețată pentru a doză aluatul. Coaceți gofrele 3-4 minute, sau până sunt rumenite.

Preparat cu