Rețetă gofre cu nucă, scorțișoară și mierela aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Pentru 13 gofre |
• 250g făină |
• 2 ouă |
• 150 ml lapte |
• 60g zahăr |
• 80g unt |
• 1 plic de drojdie uscată (7g) |
• vanilie |
• coaja de la o jumătate de lămâie |
• un praf de sare |
Pentru coacere: |
• 1 lgță de scorțișoară |
• 2 lgțe de zahăr brun (20g) |
• 4-5 lgțe de nucă măcinată (30g) |
• + miere pentru servire (opțional) |
Descriere
Rețetă delicioasă de gofre cu nucă, scorțișoară și miere, gătite la aparat DuraCeramic Breville, de Flavia Hirișcău. Perfecte pentru mic dejun!
Mod de preparare
Pasul 1: Separat, într-un bol, amestecă drojdia cu zahărul și cu laptele călduț. Lăsați amestecul să se odihnească vreo 10-15 minute.
Pasul 2: După ce au trecut cele 10-15 minute, pregătiți aluatul. Într-un bol încăpător, puneți făina, ouăle, amestecul de la pasul 1, untul topit (și răcorit), vanilia și coaja de lămâie (folosiți lămâi a căror coajă nu este tratată). Cu ajutorul unui tel, amestecați viguros pentru a evita formarea cocoloașelor. La final, puneți și praful de sare. Am obținut un aluat destul de lichid.
Pasul 3: Aluatul obținut lăsați-l la dospit, acoperit, la temperatura camerei, până ce și-a mărit considerabil volumul.
Între timp, într-un bol mic, amestecați scorțișoara cu zahărul brun și cu nuca măcinată.
Pasul 4: Încingeți aparatul de gofre și ungeți plăcile cu ulei.
Pasul 5: În fiecare formă puneți o lingură de aluat, în centrul plăcii și presărați deasupra aluatului o linguriță din amestecul cu scorțișoară, zahăr și nucă măcinată. Lăsați gofrele la copt în jur de 5-6 minute.
Pasul 2: După ce au trecut cele 10-15 minute, pregătiți aluatul. Într-un bol încăpător, puneți făina, ouăle, amestecul de la pasul 1, untul topit (și răcorit), vanilia și coaja de lămâie (folosiți lămâi a căror coajă nu este tratată). Cu ajutorul unui tel, amestecați viguros pentru a evita formarea cocoloașelor. La final, puneți și praful de sare. Am obținut un aluat destul de lichid.
Pasul 3: Aluatul obținut lăsați-l la dospit, acoperit, la temperatura camerei, până ce și-a mărit considerabil volumul.
Între timp, într-un bol mic, amestecați scorțișoara cu zahărul brun și cu nuca măcinată.
Pasul 4: Încingeți aparatul de gofre și ungeți plăcile cu ulei.
Pasul 5: În fiecare formă puneți o lingură de aluat, în centrul plăcii și presărați deasupra aluatului o linguriță din amestecul cu scorțișoară, zahăr și nucă măcinată. Lăsați gofrele la copt în jur de 5-6 minute.
Preparat cu
-50lei
Breville
Aparat de Gofre DuraCeramic Breville
Capacitate 2 gofre
Platane antiaderente
Maner "rece"
• in stoc
PRP: 349,99lei
299,99lei