Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre cu migdale și fructe de pădure la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Rețetă gofre cu migdale și fructe de pădure la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Rețetă gofre cu migdale și fructe de pădure la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Porții

10

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 ouă (medii)
• 180g făină
• 70g făină de migdale
• 100g miere (3 linguri generoase)
• 150g iaurt grecesc 10%
• 3 lg ulei de floarea soarelui (20g)
• 110ml lapte
• 1 lgță praf de copt
• vanilie
• un praf de sare
• aprox. 50g afine
• aprox. 70g zmeură

Descriere

Gofrele, un adevarat răsfăț pentru simțuri! Crocante la exterior, pufoase și moi la interior! Iar când adăugăm aroma migdalelor și fructelor de pădure, rezultatul este pur și simplu desăvârșit! Pregătirea acestor delicii este o ocazie de a transforma diminețile obișnuite în mici festinuri culinare sau în brunch-uri perfecte.

Mod de preparare

Pasul 1: Pentru niște gofre pufoase e recomandat să separați ouăle. Albușurile le bateți spumă cu un praf de sare. Separat, cât mixerul planetar se ocupa de albușuri, amestecați bine gălbenușurile cu iaurtul, mierea, vanilia și uleiul.  

Pasul 2:
Ingredientele uscate, făinile și praful de copt, le turnați peste amestecul cu gălbenușuri. Amestecați ușor, cât să se încorporeze puțin. Apoi, adăugați spuma din albușuri și amestecați ușor, cu mișcări lente, pentru a păstra cât mai mult din aerul spumei. Nu e nevoie să obțineți o compoziție perfect omogenă.


Pasul 3: Încorporați fructele, spălate și uscate. E recomandat să nu adăugați foarte multe fructe, pentru că riscați ca gofrele să se prindă de plăci și/sau să se rupă în momentul în care le veți scoate din aparat.  Dacă folosiți afine de cultură cu bobul mare, ele vor „exploda” în aparatul de gofre, sucul lor se va dispersa și, în cele din urmă, se va arde dacă nu curățați puțin plăcile ceramice după fiecare tură de gofre de excesul de suc dispersat în aparat. Sfatul ar fi să folosiți fructe cu bobul cât mai mic.


Pasul 4: Puneți aparatul de gofre la încins. Pulverizați plăcile cu puțin ulei și umpleți fiecare formă a aparatului, apoi coaceți gofrele timp de 4-6 minute fără să deschideți capacul în acest interval de timp. E recomandat să adăugați puțin ulei pe plăci la această rețetă, din cauza fructelor. De asemenea, după terminarea timpului de coacere, deschideți cu grijă capacul aparatului. Dacă este cazul, cu ajutorul unei palete, desprindeți gofra lipită de placa superioară. Se va desprinde foarte ușor, fără să se rupă. Aceste gofre sunt foarte pufoase și necesită puțin mai multă atenție atunci când le transferați pe un grătar pentru a se răci. În timpul procesului de răcire, veți observa că devin mai ferme în exterior, iar la interior își păstrează pufoșenia. 

Preparat cu