Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Gofre cu fulgi de ovăz și sos de mango la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Rețetă Gofre cu fulgi de ovăz și sos de mango la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Rețetă Gofre cu fulgi de ovăz și sos de mango la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău Rețetă Gofre cu fulgi de ovăz și sos de mango la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău Rețetă Gofre cu fulgi de ovăz și sos de mango la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Pentru gofre (pt. 6 bucăți)
• 120g fulgi de ovăz (mici)
• 270g sana
• 70g unt
• 2 ouă
• 30g zahăr
• coajă de lămâie
• esență de vanilie
• un praf de sare
• Pentru sosul de mango
• 180-190g mango (am folosit mango congelat)
• 50ml suc de portocală
• esență de vanilie
• 1 lg zahăr (opțional)

Mod de preparare

Pasul 1: Fulgii de ovăz se lasă la înmuiat în sana peste noapte, la frigider, într-o caserolă cu capac. Îi puteți lăsa și mai puțin, 2-3 ore. 

Pasul 2: A doua zi, într-un bol, se amestecă ouăle cu untul topit, coaja de lămâie, zahărul, praful de sare și esența de vanilie. 

Pasul 3: Peste acestă compoziție se toarnă fulgii de ovăz înmuiați în sana și se amestecă energic. Poate că fulgii înmuiați o să vi se pară prea compacți, dar veți vedea că „își dau drumul” pe măsură ce amestecați. 
 
Pasul 4: Se încinge aparatul de gofre. În fiecare formă se pun 2-3 linguri de compoziție și am lăsat gofrele la copt puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos al aparatului, aproximativ 6-7 minute.
Pasul 5: Între timp, se pregătește sosul de mango. 


Pasul 6: Mixați cu blenderul bucățile de mango cu restul ingredientelor, sucul de portocală proaspăt stors, zahărul și esența de vanilie.


Pasul 7: Compoziția obținută se pune pe foc, la foc mic și se lasă să fiarbă 5 minute, să se reducă, amestecând continuu pentru a nu se prinde de fundul oalei. 


Pasul 8: Sosul se va închega și mai mult în procesul de răcire. 

Preparat cu