Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Gofre cu brânză de vaci la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Rețetă Gofre cu brânză de vaci la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Rețetă Gofre cu brânză de vaci la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău Rețetă Gofre cu brânză de vaci la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău Rețetă Gofre cu brânză de vaci la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 ouă
• 50g smântână
• 50g griș
• 50 g făină
• 1/2 lgță praf de copt
• 30g unt
• 150g brânză de vaci (cu minim 25% conținut de grăsime în substanța uscată)
• 30-35g miere
• coaja de la o jumătate de lămâie
• esență de vanilie
• un praf de sare

Mod de preparare

Pasul 1:  Într-un bol încăpător, amestecă ouăle cu un praf de sare, smântâna, untul topit (și răcorit), esența de vanilie și mierea. Pe cea din urmă o puteți înlocui cu zahăr sau cu îndulcitorul pe care îl preferați ori o puteți omite dacă alegeți un topping dulce. 

Pasul 2:  Adăugați coaja de lămâie și ingredientele uscate, amestecați în prealabil: grișul, făina și praful de copt. Amestecați până am obțineți o compoziție omogenă. 

 
Pasul 3:  Incorporați brânza de vaci și lăsați compoziția să se odihnească, la temperatura camerei, timp de vreo 10-15 minute. S-a obținut un aluat destul de dens, deloc lichid.

 Pasul 4:  Încinge-ți aparatul de gofre. În fiecare formă puneți 2-3 linguri de compoziție și am lăsați gofrele la copt, aproximativ 4-5 minute. Eu am stropit (am folosit un dispozitiv de tip spray) cu puțin ulei plăcile aparatului de gofre, pentru că îmi place să obțin gofre ușor crocante la exterior.

Preparat cu