Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre cu banane caramelizate, sos de caramel sărat și înghețată la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Taste Bazaar

Rețetă gofre cu banane caramelizate, sos de caramel sărat și înghețată la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Taste Bazaar
Rețetă gofre cu banane caramelizate, sos de caramel sărat și înghețată la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Taste Bazaar

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Waffles:
• 2 ouă
• 40 gr.unt
• 200 ml lapte (la temperatura camerei)
• 150 gr.făină
• 1/2 linguriță praf de copt
• o linguriță de zahăr
• un praf de sare

Banane caramelizate:
• 2 banane
• o lingură de unt
• 3 linguri de sirop de arțar

Descriere

Aparatul de waffles nu e util doar pentru mic dejunuri gustose și variate, ci și pentru deserturi rapide, pentru care nu e nevoie să porniți cuptorul. Așadar, această rețetă vine perfect în completarea primei fraze! :) 

Mod de preparare

Pasul 1. Pentru sosul de caramel se pune zahărul într-o cratiță cu fund gros și se așază pe foc mic. Se lasă să se topească fără a amesteca. Când începe să se topească, oala se învârte ușor, pentru a distribui uniform zahărul. La interval de 30 de secunde, cratița se mai învârte până când zahărul se topește complet și se formează un caramel auriu.

Pasul 2: Când s-a topit tot zahărul, oala se ia de pe foc și se adaugă untul moale. Se lasă câteva secunde să se topească, apoi se adaugă ușor smântâna și fulgii de sare și se amestecă bine cu un tel. Se pune oala înapoi pe foc și se mai amestecă câteva secunde, până când se obține un sos omogen. 

Pasul 1: Pentru waffles, untul se topește și se lasă la răcit 5-10 minute.

Pasul 2: Se pornește aparatul de waffles și se lasă să se încălzească.

Pasul 3: Se bat ouăle, se adaugă laptele și untul topit, se amestecă, iar apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt, zahărul și sarea.

Pasul 4: Se omogenizează aluatul.

Pasul 5: Se toarnă cate un polonic de aluat în fiecare placă a aparatului și vafele se coc timp de 5 minute.

Pasul 6: Bananele se taie pe lung. Se încinge o tigaie și se pune în ea o lingură de unt. Se adaugă siropul de arțar și se așază bananele în tigaie cu miezul în jos. Se prăjesc 5 minute, până se rumenesc, apoi se întorc și se mai prăjesc 2 minute.

Pasul 7: Vafele se servesc cu bananele caramelizate, un glob de înghețată și sos de caramel.

Preparat cu