Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort buturugă cu cremă cappuccino pregătit la Prima Latte II Breville by Diva în bucătărie

Rețetă tort buturugă cu cremă cappuccino pregătit la Prima Latte II Breville by Diva în bucătărie
Rețetă tort buturugă cu cremă cappuccino pregătit la Prima Latte II Breville by Diva în bucătărie Rețetă tort buturugă cu cremă cappuccino pregătit la Prima Latte II Breville by Diva în bucătărie

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

10m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 5 ouă medii – la temperatura camerei
• 100 g făină
• 20 g praf de cacao neagră
• 120 g zahăr
• 1 linguriță esență de vanilie
• 1 vârf cuțit de sare

Pentru cremă:
• 250 g Nutella
• 250 g mascarpone

Pentru crema de ciocolată:
• 300 g ciocolată neagră
• 200 g smântână pentru frișcă (sau frișcă lichidă)
• 1 lingură rom (sau 1 linguriță esență de rom)

Descriere

Tortul buturugă de Crăciun, cunoscut și sub denumirile trunchi de copac sau buche de Noel este un desert ce vine din bucătăria franțuzească, extrem de delicios și de fotogenic. Urmărește rețeta pas cu pas pregătită de Diva în bucătărie. 

Mod de preparare

  • Pentru început pregătim crema ce va avea nevoie să stea la rece
  • Mixăm Nutella cu mascarpone până se omogenizează și se păstrează la rece până pregătim blatul și acesta se răcește
  • Pentru a face blatul vom amesteca gălbenușurile cu zahar și esență de vanilie până când își dublează volumul
  • Încorporăm făina amestecată cu cacao, apoi albușurile bătute spumă tare cu un vârf cuțit de sare, amestecând ușor, de jos în sus, până omogenizăm compoziția
  • Turnăm aluatul în tavă și îl întindem ușor
  • Îl coacem 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C
  • Îl scoatem când este copt, presărăm puțină făină peste el (în ploaie), apoi îl răsturnam peste un șervet umezit ușor
  • Desprindem hârtia de copt cu grijă, întindem crema, apoi rulăm blatul
  • Tăiem din capete bucăți pe care le vom lipi de ruladă în așa fel încât forma finala să ne dea deja de înțeles că este vorba de tortul buturugă
  • La final pregătim crema ce vă îmbracă tortul buturuga
  • Topim ciocolata la baine-marie, apoi o amestecăm cu smântână pentru frișcă și rom mixând la viteza mare
  • Trasăm striațiile cu o furculiță sau o lingură, apoi o decorăm după inspirație