Rețetă Negrese cu cafea (Coffee brownies) la Breville Prima Latte II
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 350 grame de ciocolată (200 gr.ciocolată neagră, 150 gr.ciocolată cu lapte) |
• 110 gr.unt la temperatura camerei |
• 80 gr.zahăr tos |
• 80 gr.zahăr brun |
• 2 ouă |
• 1 lgț extract de vanilie |
• 120 gr.făină pentru prăjituri |
• 2 linguri pudră de cacao |
• Un shot de espresso (30 ml) |
• ½ lgț sare |
• ¼ lgț praf de copt |
Descriere
Știai că poți îmbogăți gustul de ciocolată al negreselor adăugând un shot de espresso? Pregătește o cafea intensă la espressorul Breville Prima Latte II și bucură-te de o nouă dimensiune a desertului tău preferat.
Mod de preparare
1. Începe cu un espresso scurt pregătit pentru rețeta de negrese și cu un altul pe care să îl deguști cât pregătești prăjitura.
2. Separat, într-un castron, toacă și topește în reprize de câte 20 de secunde la microunde ciocolata. Adaugă untul la temperatura camerei și continuă să amesteci până când obții o ciocolată fluidă și fără cocoloașe.
3. Într-un alt castron, mixează zahărul și ouăle și adaugă apoi amestecul de ciocolată deasupra. Continuă să încorporezi ingredientele și adaugă apoi și shot-ul de espresso. Transferă apoi și amestecul de ingrediente uscate: făina, pudra de cacao, sarea și praful de copt. Amestecă cu grijă, suficient cât să de asiguri că nu a rămas făină neîncorporată.
4. Transferă compoziția într-o tavă de 20 x 20 cm, pregătită în prealabil cu hârtie de copt. Lasă negresa la copt la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau până când trece cu succes testul scobitorii.
5. Lasă desertul să se răcească încă o oră la temperatura camerei înainte de a-l tăia.
2. Separat, într-un castron, toacă și topește în reprize de câte 20 de secunde la microunde ciocolata. Adaugă untul la temperatura camerei și continuă să amesteci până când obții o ciocolată fluidă și fără cocoloașe.
3. Într-un alt castron, mixează zahărul și ouăle și adaugă apoi amestecul de ciocolată deasupra. Continuă să încorporezi ingredientele și adaugă apoi și shot-ul de espresso. Transferă apoi și amestecul de ingrediente uscate: făina, pudra de cacao, sarea și praful de copt. Amestecă cu grijă, suficient cât să de asiguri că nu a rămas făină neîncorporată.
4. Transferă compoziția într-o tavă de 20 x 20 cm, pregătită în prealabil cu hârtie de copt. Lasă negresa la copt la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau până când trece cu succes testul scobitorii.
5. Lasă desertul să se răcească încă o oră la temperatura camerei înainte de a-l tăia.
Preparat cu
-500lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Argintiu Breville
Presiune 19 bari
Prepară 2 espresso simultan
Funcție spumare lapte
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
799,99lei