Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură cappuccino cu mascarpone și ciocolată preparată la Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II by Diva în Bucătărie

Rețetă prăjitură cappuccino cu mascarpone și ciocolată preparată la Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II by Diva în Bucătărie
Rețetă prăjitură cappuccino cu mascarpone și ciocolată preparată la Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II by Diva în Bucătărie Rețetă prăjitură cappuccino cu mascarpone și ciocolată preparată la Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II by Diva în Bucătărie Rețetă prăjitură cappuccino cu mascarpone și ciocolată preparată la Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II by Diva în Bucătărie

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 4 ouă (albușul seprata de gălbenuș)
• 1 vârf cuțit de sare
• 80 g zahăr tos
• 80 g făină
• 15 g pudră neagră cacao

Pentru crema cappuccino:
• 120 ml cappuccino
• 750 g mascarpone
• 120 g zahăr pudră
• 100 g ciocolată neagră
• 20 g unt
• 12 g gelatină hidratată cu 30 ml cappuccino
• 150 ml smântână pentru frișcă 30% grăsime

Descriere

Îți prezentăm rețeta de prăitură cappuccino pregătită de Diva în bucătărie! Un deliciu perfect cu gust și aromă de cafea, care se face usor, fara tehnici complicate. Prajitura cappuccino are un  blat pufos cu cacao și o cremă delicioasă și este extrem de fotogenică! Încearcă și tu acest desert minunat!

Mod de preparare

Pentru început pregătește un cappuccino la espressorul Breville Prima Latte II  și lasă-l să se răceascăCum pregătești blatul
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C și treci la pregătirea blatului
  • Mixează gălbenușurile cu 40 g zahăr, apoi adaugă uleiul
  • Separat, în alt bol, mixează albușurile cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul și amestecă până a devenit o spumă tare
  • Adaugă treptat gălbenușurile, amestecând ușor, de jos în sus, cu o spatulă
  • Cerne făina și pudra de cacao, amestecă-le, apoi încorporează amestecând de jos în sus cu o spatulă
  • Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coace blatul timp de 15 minute – sau până trece testul cu scobitoarea
  • Lasă blatul să se răcească
Cum pregătești crema
  • Pune gelatina într-un bol și toarnă peste ea 30 ml din cappuccino pregătit mai devreme
  • Într-un vas încăpător pune mascarpone, adaugă zahărul pudră și amestecă în jur de 1 minut, apoi încorporează în 3-4 tranșe restul de cappuccino, amestecând bine după fiecare tranșă
  • Pune ciocolata și untul la bain-marie. Până când acestea s-au topit mixează smântână pentru frișcă până s-a întărit
  • În momentul în care ciocolata și untul s-au topit pune 2 linguri generoase din crema de cappuccino peste ciocolată și adaugă și gelatina hidratată
  • Amestecă în jur de 2 minute, până când compoziția devine omogenă, iar gelatina s-a topit
  • Compoziția trebuie să aibă consistența lichidă
  • Păstrează 2 linguri din compoziția de ciocolată din bain-marie și restul toarnă peste crema de mascarpone cu cappuccino 
  • Mixează bine
  • Pentru a obține două straturi de cremă scoate 200 g din crema pregătită (crema care conține mascarpone, cappuccino, ciocolata și gelatină), amestec-o cu restul de ciocolata rămasă la bain-marie, apoi cu frișca
Cum asamblezi prăjtura
  • Pune cele două straturi de cremă peste blatul răcit și nivelează fiecare strat în parte
  • Pune prăjitura la frigider pentru 6 ore
  • Acoperă tava cu o folie alimentară pentru ca prăjitura să nu împrumute mirosuri de mâncare din frigider. Ai grija că folia să nu atingă prăjitura, să fie întinsă pe marginile tăvii
  • După ce a trecut timpul de refrigerare presară ciocolata rasă, apoi taie prăjitura în 12 cuburi
Poftă mare!