Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta ciocolata de casa cu cafea by Lecturi si Arome

Reteta ciocolata de casa cu cafea by Lecturi si Arome
Reteta ciocolata de casa cu cafea by Lecturi si Arome

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 grame de lapte praf pentru cofetărie
• 400 grame de zahăr
• 150 ml cafea espresso
• 40 grame cacao
• 100 grame unt cu 82%
• 5 ml esență de rom/vanilie

Descriere

Lecturi si Arome a pregatit o ciocolata de casa delicioasa pe care a servit-o alaturi de un espresso intens preparat la espressorul manual cu lapte Prima Latte II Red. Este combinatia ideala pentru un moment dulce de relaxare!

Mod de preparare

  • Amesteca cacaoa cernuta cu laptele praf intr-un bol curat si uscat
  • Pregateste siropul: pune 150ml de espresso preparat la espressorul Prima Latte II Red si zaharul intr-o cratita si lasa sa fiarba
  • Atunci cand incepe sa fiarba si se formeaza bule la mijlocul cratitei, cronometreaza 3 minute
  • Dupa ce au trecut cele 3 minute adauga untul si esenta de vanilie sau de rom, in functie de preferinta
  • Amesteca bine pentru a se dizolva in sirop si mai fierbe pentru inca 3 minute
  • Dupa ce au trecut si aceste 3 minute, ia cratita de pe foc si adauga treptat amestecul de lapte praf si cacao
  • Amesteca bine si repede folosind o lingura metalica sau un mixer. Este important sa lucrezi repede pentru ca ciocolata sa nu se raceasca
  • Dupa ce totul este foarte bine amestecat, toarna compozitia in forme speciale din silicon in forma de inimioara, in cosulete din aluat si/sau pune totul intr-o tava dreptunghiulara de 25/18cm tapetata cu folie alimentara
  • Lasa totul la racit cateva ore sau chiar peste noapte, apoi scoate din forme si serveste alaturi de o cafea espresso pregatita la espressorul manual Prima Latte II Red

Pofta buna! 

Preparat cu