Reteta ciocolata de casa cu cafea by Lecturi si Arome

Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 grame de lapte praf pentru cofetărie |
• 400 grame de zahăr |
• 150 ml cafea espresso |
• 40 grame cacao |
• 100 grame unt cu 82% |
• 5 ml esență de rom/vanilie |
Descriere
Lecturi si Arome a pregatit o ciocolata de casa delicioasa pe care a servit-o alaturi de un espresso intens preparat la espressorul manual cu lapte Prima Latte II Red. Este combinatia ideala pentru un moment dulce de relaxare!
Mod de preparare
- Amesteca cacaoa cernuta cu laptele praf intr-un bol curat si uscat
- Pregateste siropul: pune 150ml de espresso preparat la espressorul Prima Latte II Red si zaharul intr-o cratita si lasa sa fiarba
- Atunci cand incepe sa fiarba si se formeaza bule la mijlocul cratitei, cronometreaza 3 minute
- Dupa ce au trecut cele 3 minute adauga untul si esenta de vanilie sau de rom, in functie de preferinta
- Amesteca bine pentru a se dizolva in sirop si mai fierbe pentru inca 3 minute
- Dupa ce au trecut si aceste 3 minute, ia cratita de pe foc si adauga treptat amestecul de lapte praf si cacao
- Amesteca bine si repede folosind o lingura metalica sau un mixer. Este important sa lucrezi repede pentru ca ciocolata sa nu se raceasca
- Dupa ce totul este foarte bine amestecat, toarna compozitia in forme speciale din silicon in forma de inimioara, in cosulete din aluat si/sau pune totul intr-o tava dreptunghiulara de 25/18cm tapetata cu folie alimentara
- Lasa totul la racit cateva ore sau chiar peste noapte, apoi scoate din forme si serveste alaturi de o cafea espresso pregatita la espressorul manual Prima Latte II Red
Pofta buna!
Preparat cu
-500lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Red Breville
Presiune 19 bari
Prepara 2 espresso simultan
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
799,99lei
-500lei