Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

ÃŽnchide

Rețetă tort cu afine și vanilie by Teo's Kitchen

Rețetă tort cu afine și vanilie by Teos Kitchen
Rețetă tort cu afine și vanilie by Teos Kitchen Rețetă tort cu afine și vanilie by Teos Kitchen Rețetă tort cu afine și vanilie by Teos Kitchen Rețetă tort cu afine și vanilie by Teos Kitchen Rețetă tort cu afine și vanilie by Teos Kitchen

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

35m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente


Ingrediente blat:
• 250g unt
• 100g zahăr tos
• 100g zahăr brun
• o linguriță esență vanilie (sau miezul de la o păstaie de vanilie)
• 2 linguriÈ›e coajă de lămâie
• 4 ouă
• 250g făina
• 1 pliculeÈ› praf de copt

Ingrediente cremă:
• 2 plicuri budincă de vanilie
• 750ml lapte
• 4 linguri zahăr
• 200g unt
• 150g zahăr pudră vanilat

Descriere

Tortul cu vanilie și afine este absolut perfect pentru vară, o combinație dulce-acrișoară foarte aromată și specială. Teo's Kitchen ne încântă cu această rețetă inspirată chiar de bunica sa, Buni Sia. Blatul este un blat umed, care nu are nevoie de însiropare, plin de afine dulci-acrișoare și aromat cu multa coajă de lămâie. Apoi o cremă de vanilie fină și rapidă, cu gust de înghețată clasica pentru a-ți aminti de gustul copilăriei, pregătită cu mixerul de mână HeatSoft de la Breville.

Mod de preparare

Ce trebuie să știi despre rețetă

  • Ai nevoie de o tavă de 20-22cm diametru pentru un tort cu 2 etaje.
  • FoloseÈ™te un unt de foarte bună calitate, atât pentru blat cât È™i pentru cremă. Teo's Kitchen recomandă untul cu minim 80% grăsime.
  • ReÈ›eta a fost făcută cu afine, dar poÈ›i folosi È™i zmeură, cireÈ™e, viÈ™ine (fară sâmburi) sau fructe din compot. Desigur, la fel de bine poÈ›i lăsa blatul simplu, fără fructe. 
  • Crema se pregăteÈ™te foarte simplu: budinca de vanilie pe care o laÈ™i foarte bine la răcit, apoi o amesteci cu unt È™i zahăr pudră vanilat. Nimic mai simplu!
  • Asamblezi tortul în tava în care l-ai copt, pur È™i simplu o tapetezi cu folie alimentară È™i aÈ™ezi blaturile È™i crema. Astfel tortul vă avea straturi uniforme È™i frumoase.
Cum pregătești blatul 

  • ÃŽncinge cuptorul la 180°C.
  • Spumează untul folosind funcÈ›ia HeatSoftâ„¢ a mixerului
  • Adaugă zahărul tos, zahărul brun, vanilia, coaja de lămâie
  • Continuă să amesteci până ce untul este o spumă fină, în care granulele de zahăr nu se mai simt
  • Adaugă ouăle pe rand, amestecând bine pentru a fi încorporate în compoziÈ›ie
  • Adaugă apoi È™i făina cernuta împreună cu praful de copt, câte 2-3 linguri o dată, amestecând după fiecare
  • Trebuie să obÈ›ii o compozitie cremoasă, omogenă
  • La final, adaugă afinele È™i încorporează-le cu ajutorul unei spatule, cu miÈ™cări uÈ™oare, pentru a nu rupe fructele
  • Toarnă compoziÈ›ia în tava unsă cu unt È™i tapetată cu făină
  • Nivelează cu spatula
  • Pune blatul la cuptor 30-35 minute sau până este frumos aurit È™i trece testul scobitorii
  • Lasă blatul să se răcească în tavă 10 minute
  • Mută-l apoi pe un grătar, pentru a se răci complet, apoi taie blatul rece în 2 felii egale.

Cum pregătești crema

  • FoloseÈ™te 2 plicuri de budincă, 750ml lapte È™i 4 linguri zahăr
  • Lasă pe foc, amestecând continuu cu telul, până când obÈ›ii o budincă foarte bine legată
  • Mută budinca într-un bol, acoper-o cu folie alimentară astfel încât folia să atingă budinca ÃŽn acest mod, budinca nu va face crustă
  • Lasă să se răcească foarte bine.
  • Spumează untul folosind funcÈ›ia HeatSoftâ„¢ a mixerului
  • Adaugă zahărul pudră È™i continuă să amesteci până obÈ›ii o cremă pufoasă
  • Adaugă budinca rece, lingură cu lingură
  • Amestecă până obÈ›ii o cremă omogenă
  • Tapetează forma în care ai copt blatul cu folie alimentară
  • Pune primul blatAdaugă ¾ din crema de vanilie, nivelează foarte bine
  • Adaugă a doua felie de blat È™i presează pentru a te asigura că este bine lipit de cremă
  • Pune deasupra restul de cremă È™i întinde în strat uniform cu ajutorul spatulei
  • Decorează cu fructe proaspete
  • Dă tortul la rece minim 2 ore înainte de servire
  • Scoate-l apoi din tavă cu ajutorul foliei alimentare
  • Cel mai simplu este dacă foloseÈ™ti o tavă cu pereÈ›ii detaÈ™abili