Rețetă salată de vinete cu dovlecel și avocado la airfryer by Flavia Hirișcău




Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 vânătă (mare) |
• 2 fire de ceapă verde |
• 1 cățel de usturoi |
• frunze de pătrunjel |
• Pentru „maioneză” |
• 1 dovlecel (mic) |
• 1/2 avocado (mic) |
• 1 ou |
• 1 lgță muștar |
• 1 lg smântână |
• zeamă de lămâie |
• sare |
• piper |
Descriere
Salata de vinete este delicioasă, servită cu roșii zemoase, cu gust. Această variantă de salată de vinete este simplă, gustoasă și perfectă pentru zilele de vară!
Mod de preparare
Pasul 1: Spală vânăta, înțeap-o cu furculița din loc în loc șipune-o pe grătarul airfryer-ului. Setează funcția dedicată coacerii legumelor (cea de-a treia), la 200°C, timp de 25 de minute.
Pasul 2: Cât vânăta se gătește în airfryer, pune la fiert un dovlecel mic (sau zucchini) cu puțină sare, curățat de coajă și tăiat în cubulețe. Scoate-l într-o sită, trece-l printr-un jet de apă rece și lasă-l la scurs. Pune la fiert și oul și lasă-l vreo 10 minute. În acest timp, pregătește: taie mărunt ceapa verde și frunzele de pătrunjel.
Pasul 3: Când vânăta e coaptă, las-o să se răcorească puțin, curăț-o și am transfer-o într-o sită. Aplatizeaz-o cu o lingură, pentru a o ajuta să elimine lichidul în exces. Las-o la scurs (și la răcit) cât timp te ocupi de „maioneză”. Este, mai degrabă, un amestec de ou fiert cu dovlecel, avocado, muștar și smântână care înlocuiește cu succes maioneza clasică, are mai puține grăsimi și mai mulți nutrienți.
Pasul 4: Într-un bol, pune dovlecelul fiert, o jumătate de avocado, oul fiert tare, o linguriță de muștar, o lingură de smântână, puțină zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Omogenizează ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical.
Pasul 5: Toacă vinetele cu un cuțit din lemn, pentru a preveni oxidarea. Peste ele, adaugă„maioneza” - poți adăuga întreaga cantitate sau doar o parte din ea, în funcție de preferințe. Adaugă verdețurile tocate și un cățel de usturoi zdrobit. Amestecă bine, potrivește gustul cu puțină sare și piper și lasă salata de vinete la frigider.
Pasul 2: Cât vânăta se gătește în airfryer, pune la fiert un dovlecel mic (sau zucchini) cu puțină sare, curățat de coajă și tăiat în cubulețe. Scoate-l într-o sită, trece-l printr-un jet de apă rece și lasă-l la scurs. Pune la fiert și oul și lasă-l vreo 10 minute. În acest timp, pregătește: taie mărunt ceapa verde și frunzele de pătrunjel.
Pasul 3: Când vânăta e coaptă, las-o să se răcorească puțin, curăț-o și am transfer-o într-o sită. Aplatizeaz-o cu o lingură, pentru a o ajuta să elimine lichidul în exces. Las-o la scurs (și la răcit) cât timp te ocupi de „maioneză”. Este, mai degrabă, un amestec de ou fiert cu dovlecel, avocado, muștar și smântână care înlocuiește cu succes maioneza clasică, are mai puține grăsimi și mai mulți nutrienți.
Pasul 4: Într-un bol, pune dovlecelul fiert, o jumătate de avocado, oul fiert tare, o linguriță de muștar, o lingură de smântână, puțină zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Omogenizează ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical.
Pasul 5: Toacă vinetele cu un cuțit din lemn, pentru a preveni oxidarea. Peste ele, adaugă„maioneza” - poți adăuga întreaga cantitate sau doar o parte din ea, în funcție de preferințe. Adaugă verdețurile tocate și un cățel de usturoi zdrobit. Amestecă bine, potrivește gustul cu puțină sare și piper și lasă salata de vinete la frigider.