Rețetă biluțe coapte cu brânză de vaci și stafide la airfryer Halo Air, XL, Breville by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • Pentru aprox. 16 bucăți |
| • 150g brânză de vaci (cu minim 25% conținut de grăsime în substanța uscată) |
| • 1 ou |
| • 120g făină |
| • 50g smântână |
| • 25g zahăr |
| • 20g griș |
| • coaja de la o jumătate de lămâie mică |
| • 1 lgță praf de copt |
| • esență de vanilie |
| • 50g stafide |
| • ulei pentru modelat biluțele |
|
Pentru servit: |
| • zahăr |
| • scorțișoară |
Mod de preparare
Pasul 1: Într-un bol, adăugă brânza de vaci, oul, smântâna și esența de vanilie. Cu ajutorul unui mixer de mână, am mixeză ingredientele până la omogenizare.
Pasul 2: În compoziția obținută, adăugă restul ingredientelor: zahărul, coaja de lămâie, grișul, făina amestecată cu praful de copt și stafidele. În primă fază, amestecă ingredientele cu o lingură, apoi cu mâna. Aluatul obținut l-am dat la rece, o oră la frigider.
Pasul 3: Cu mâinile unse cu ulei, modelați biluțe din aluat cam de dimensiunea unor mingi de ping-pong. Cu mâna, ungeți cu puțin ulei și grătarul airfryer-ului, apoi așezați biluțele. Setați airfryer-ul pe funcția Baking, la 190°C și lăsați biluțele la copt timp de 8 minute.
Pasul 4: Scoateți din airfryer cu ajutorul unei palete de bucătărie și adăugați puțin zahăr!
Pasul 2: În compoziția obținută, adăugă restul ingredientelor: zahărul, coaja de lămâie, grișul, făina amestecată cu praful de copt și stafidele. În primă fază, amestecă ingredientele cu o lingură, apoi cu mâna. Aluatul obținut l-am dat la rece, o oră la frigider.
Pasul 3: Cu mâinile unse cu ulei, modelați biluțe din aluat cam de dimensiunea unor mingi de ping-pong. Cu mâna, ungeți cu puțin ulei și grătarul airfryer-ului, apoi așezați biluțele. Setați airfryer-ul pe funcția Baking, la 190°C și lăsați biluțele la copt timp de 8 minute.
Pasul 4: Scoateți din airfryer cu ajutorul unei palete de bucătărie și adăugați puțin zahăr!

