Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre cu dovleac și nuci pecan caramelizate la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Rețetă gofre cu dovleac și nuci pecan caramelizate la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Rețetă gofre cu dovleac și nuci pecan caramelizate la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău Rețetă gofre cu dovleac și nuci pecan caramelizate la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău Rețetă gofre cu dovleac și nuci pecan caramelizate la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru gofre:
• 2 ouă
• 160 ml lapte
• 60g unt topit
• 200g piure de dovleac copt
• 150g făină
• 30g zahăr
• 1 lgță praf de copt
• un praf de sare
• 1 lgță scorțișoară
• vanilie

Pentru nucile pecan caramelizate:
• aprox. 50g nuci pecan
• 40g sirop de arțar
• 10g unt
• scorțișoară
• un praf de sare
•  

Pentru servire:
• 200ml smântână lichidă pentru frișcă
• 2-3 lgțe de zahăr
• sirop de arțar - opțional

Descriere

O rețetă de gofre de sezon, cu gust de dovleac și scorțișoară, servite cu frișcă și nuci pecan caramelizate în sirop de arțar. Această combinație de texturi și gusturi merită încercată!

Mod de preparare

1. Întâi, puneți dovleacul la copt. Pentru deserturi folosiți dovleac plăcintar (butternut). Dovleacul spălați-l, tăiați-l în 2, scoateți-i sâmburii; jumătățile mai tăiați-le încă în 2 bucăți și puneți-le la copt, la 180° Celsius, până devine moale (să intre furculița cu ușurință în el).

2. Într-un bol încăpător, amestecați ouăle cu praful de sare, vanilia și piureul de dovleac. Adăugați zahărul, scorțișoara și untul topit.

3. Peste amestecul obținut, treptat, încorporați făina amestecată cu praful de copt și laptele.

4. Încingeți aparatul de gofre Duraceramic de la Breville. Fiecare tură de gofre lăsați-o timp de aproximativ 5 minute la copt. Apoi, scoateți gofrele pe un grătar, unde le lăsați să se răcească. Gofrele se vor coace uniform, fără să se lipească de plăci.

5. În paralel, ocupați-vă de nuci. Nucile pecan tăiați-le în 2 sau în 4, în funcție de cât de mari sunt. Într-o cratiță, la foc mic, puneți siropul de arțar, untul, praful de sare și scorțișoara. Amestecați bine și țineți cratița pe foc până când s-a topit untul. Luați cratița de pe foc, adăugați nucile și amestecați bine (să fie toate învelite în acest sirop). Încingeți cuptorul la 170° Celsius, fără ventilație. Tapetați o tavă întinsă cu hârtie de copt și răsturnați nucile. Coaceți-le timp de aproximativ 12 minute. După acest timp, amestecați-le și mai lăsați-le la copt 5 minute.

6. Pentru servire, bateți și niște smântână lichidă pentru frișcă cu puțin zahăr.

Preparat cu