Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Tort Latte Macchiato by Diva în Bucătărie

Rețetă Tort Latte Macchiato by Diva în Bucătărie
Rețetă Tort Latte Macchiato by Diva în Bucătărie Rețetă Tort Latte Macchiato by Diva în Bucătărie Rețetă Tort Latte Macchiato by Diva în Bucătărie Rețetă Tort Latte Macchiato by Diva în Bucătărie

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat 20 cm:
• 3 ouă medii
• 1 vârf cuțit de sare
• 120 g zahăr tos
• 1 plic zahăr vanilat Bourbon
• 50 ml espresso
• 1 linguriță vârfuită ness – cafea solubilă
• 120 g făină
• 20 g pudra de cacao neagră
• 5 g praf de copt

Pentru crema machiatto:
• 150 ml latte macchiato (din 150 ml lapte și 12 g cafea)
• 400 ml smântână pentru frișcă
• 15 g gelatină pudra
• 50 ml espresso răcit
• 1 linguriță ness – opțional – pentru culoare

Descriere

Pentru a pregăti acest tort delicios Diva în Bucătărie a preparat un latte macchiato cremos și savuros cu ajutorul Espressorului de cafea Prima Latte II Red. O adevărată delicatesă pe care o poți pregăti și tu acasă!

Mod de preparare

  • Pregătește un espresso dublu, dizolvă în el o linguriță de ness și lasă-l să se răcească. Pornește cuptorul la o temperatură de 180 de grade
  • Pune ouăle întregi într-un bol, presară un praf de sare și mixează-le timp de un minut
  • Adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat. Măsoară 50ml din cafeaua răcită și adaug-o peste ouă
  • Într-un bol, cerne făina și pudra de cacao, pune praful de copt peste ele și amestecă până se omogenizează. Apoi, încorporează această compoziție în cea de ouă
  • Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coace blatul timp de 20-25 de minute (sau până trece testul scobitorii) în cuptorul preîncălzit la 180 de grade
  • Când s-a răcit, taie blatul în jumătate
  • Cât timp blatul este în cuptor și la răcit, pregătește un latte macchiato cu ajutorul Espressorului Prima Latte II Red și începe pregătirea cremei
  • Mixează 200ml de smântână pentru frișcă până ajunge o o consistentă tare, apoi toarnă ușor 150ml latte machiatto peste frișcă și amestecă încet
  • Pune gelatină într-o oală mică și hidrateaz-o cu 50ml espresso rece în care ai pus și o linguriță de cafea pentru că crema să prindă puțină culoare
  • Dizolvă gelatina hidratată la bain-marie, pune 2 linguri din crem de frișcă cu latte macchiato peste ea, amestecă, apoi toarn-o în castron peste restul de frișcă. Mixează rapid și lasă crema să se întărească. Pentru a grăbi acest proces, poți să o pui 5 minute în frigider
  • Cât timp crema stă la rece, mixează 200ml smântână pentru frișcă și incorporeaz-o în crema latte macchiato
  • Asamblează tortul punând crema între cele două blaturi, dar și peste blatul de deasupra și îmbracă tortul complet în cremă
  • Lasă tortul la frigider timp de 4 ore înainte de a-l felia

  • Poftă bună!