Reteta Tort Latte Macchiato by Diva in Bucatarie




Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru blat 20 cm: |
• 3 oua medii |
• 1 varf cutit de sare |
• 120 g zahar tos |
• 1 plic zahar vanilat Bourbon |
• 50 ml espresso |
• 1 lingurita varfuita ness – cafea solubila |
• 120 g faina |
• 20 g pudra de cacao neagra |
• 5 g praf de copt |
Pentru crema machiatto: |
• 150 ml latte macchiato (din 150 ml lapte si 12 g cafea) |
• 400 ml smantana pentru frisca |
• 15 g gelatina pudra |
• 50 ml espresso racit |
• 1 lingurita ness – optional – pentru culoare |
Descriere
Pentru a pregati acest tort delicios Diva in Bucatarie a preparat un latte macchiato cremos si savuros cu ajutorul Espressorului de cafea Prima Latte II Red. O adevarata delicatesa pe care o poti pregati si tu acasa!
Mod de preparare
- Pregateste un espresso dublu, dizolva in el o lingurita de ness si lasa-l sa se raceasca. Porneste cuptorul la o temperatura de 180 de grade
- Pune ouale intregi intr-un bol, presara un praf de sare si mixeaza-le timp de un minut
- Adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Masoara 50ml din cafeaua racita si adaug-o peste oua
- Intr-un bol, cerne faina si pudra de cacao, pune praful de copt peste ele si amesteca pana se omogenizeaza. Apoi, incorporeaza aceasta compozitie in cea de oua
- Toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coace blatul timp de 20-25 de minute (sau pana trece testul scobitorii) in cuptorul preincalzit la 180 de grade
- Cand s-a racit, taie blatul in jumatate
- Cat timp blatul este in cuptor si la racit, pregateste un latte macchiato cu ajutorul Espressorului Prima Latte II Red si incepe pregatirea cremei
- Mixeaza 200ml de smantana pentru frisca pana ajunge o o consistenta tare, apoi toarna usor 150ml latte machiatto peste frisca si amesteca incet
- Pune gelatina intr-o oala mica si hidrateaz-o cu 50ml espresso rece in care ai pus si o lingurita de cafea pentru ca crema sa prinda putina culoare
- Dizvola gelatina hidratata la bain-marie, pune 2 linguri din crema de frisca cu latte macchiato peste ea, amesteca, apoi toarn-o in castron peste restul de frisca. Mixeaza rapid si lasa crema sa se intareasca. Pentru a grabi acest proces, poti sa o pui 5 minute in frigider
- Cat timp crema sta la rece, mixeaza 200ml smantana pentru frisca si incorporeaz-o in crema latte macchiato
- Asambleaza tortul punand crema intre cele doua blaturi, dar si peste blatul de deasupra si imbraca tortul complet in crema
- Lasa tortul la frigider timp de 4 ore inainte de a-l felia
Pofta buna!
Preparat cu
-500lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Red Breville
Presiune 19 bari
Prepara 2 espresso simultan
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
799,99lei
-500lei