Rețetă Tort Latte Macchiato by Diva în Bucătărie
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru blat 20 cm: |
• 3 ouă medii |
• 1 vârf cuțit de sare |
• 120 g zahăr tos |
• 1 plic zahăr vanilat Bourbon |
• 50 ml espresso |
• 1 linguriță vârfuită ness – cafea solubilă |
• 120 g făină |
• 20 g pudra de cacao neagră |
• 5 g praf de copt |
Pentru crema machiatto: |
• 150 ml latte macchiato (din 150 ml lapte și 12 g cafea) |
• 400 ml smântână pentru frișcă |
• 15 g gelatină pudra |
• 50 ml espresso răcit |
• 1 linguriță ness – opțional – pentru culoare |
Descriere
Pentru a pregăti acest tort delicios Diva în Bucătărie a preparat un latte macchiato cremos și savuros cu ajutorul Espressorului de cafea Prima Latte II Red. O adevărată delicatesă pe care o poți pregăti și tu acasă!
Mod de preparare
- Pregătește un espresso dublu, dizolvă în el o linguriță de ness și lasă-l să se răcească. Pornește cuptorul la o temperatură de 180 de grade
- Pune ouăle întregi într-un bol, presară un praf de sare și mixează-le timp de un minut
- Adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat. Măsoară 50ml din cafeaua răcită și adaug-o peste ouă
- Într-un bol, cerne făina și pudra de cacao, pune praful de copt peste ele și amestecă până se omogenizează. Apoi, încorporează această compoziție în cea de ouă
- Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coace blatul timp de 20-25 de minute (sau până trece testul scobitorii) în cuptorul preîncălzit la 180 de grade
- Când s-a răcit, taie blatul în jumătate
- Cât timp blatul este în cuptor și la răcit, pregătește un latte macchiato cu ajutorul Espressorului Prima Latte II Red și începe pregătirea cremei
- Mixează 200ml de smântână pentru frișcă până ajunge o o consistentă tare, apoi toarnă ușor 150ml latte machiatto peste frișcă și amestecă încet
- Pune gelatină într-o oală mică și hidrateaz-o cu 50ml espresso rece în care ai pus și o linguriță de cafea pentru că crema să prindă puțină culoare
- Dizolvă gelatina hidratată la bain-marie, pune 2 linguri din crem de frișcă cu latte macchiato peste ea, amestecă, apoi toarn-o în castron peste restul de frișcă. Mixează rapid și lasă crema să se întărească. Pentru a grăbi acest proces, poți să o pui 5 minute în frigider
- Cât timp crema stă la rece, mixează 200ml smântână pentru frișcă și incorporeaz-o în crema latte macchiato
- Asamblează tortul punând crema între cele două blaturi, dar și peste blatul de deasupra și îmbracă tortul complet în cremă
- Lasă tortul la frigider timp de 4 ore înainte de a-l felia
Poftă bună!
Preparat cu
-500lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Roșu Breville
Presiune 19 bari
Prepara 2 espresso simultan
Funcție spumare lapte
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
799,99lei