Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Tort Latte Macchiato by Diva in Bucatarie

Tort Latte Macchiato by Diva in Bucatarie
Tort Latte Macchiato by Diva in Bucatarie Tort Latte Macchiato by Diva in Bucatarie Tort Latte Macchiato by Diva in Bucatarie Tort Latte Macchiato by Diva in Bucatarie

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat 20 cm:
• 3 oua medii
• 1 varf cutit de sare
• 120 g zahar tos
• 1 plic zahar vanilat Bourbon
• 50 ml espresso
• 1 lingurita varfuita ness – cafea solubila
• 120 g faina
• 20 g pudra de cacao neagra
• 5 g praf de copt

Pentru crema machiatto:
• 150 ml latte macchiato (din 150 ml lapte si 12 g cafea)
• 400 ml smantana pentru frisca
• 15 g gelatina pudra
• 50 ml espresso racit
• 1 lingurita ness – optional – pentru culoare

Descriere

Pentru a pregati acest tort delicios Diva in Bucatarie a preparat un latte macchiato cremos si savuros cu ajutorul Espressorului de cafea Prima Latte II Red. O adevarata delicatesa pe care o poti pregati si tu acasa!

Mod de preparare

  • Pregateste un espresso dublu, dizolva in el o lingurita de ness si lasa-l sa se raceasca. Porneste cuptorul la o temperatura de 180 de grade
  • Pune ouale intregi intr-un bol, presara un praf de sare si mixeaza-le timp de un minut
  • Adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Masoara 50ml din cafeaua racita si adaug-o peste oua
  • Intr-un bol, cerne faina si pudra de cacao, pune praful de copt peste ele si amesteca pana se omogenizeaza. Apoi, incorporeaza aceasta compozitie in cea de oua
  • Toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coace blatul timp de 20-25 de minute (sau pana trece testul scobitorii) in cuptorul preincalzit la 180 de grade
  • Cand s-a racit, taie blatul in jumatate
  • Cat timp blatul este in cuptor si la racit, pregateste un latte macchiato cu ajutorul Espressorului Prima Latte II Red si incepe pregatirea cremei
  • Mixeaza 200ml de smantana pentru frisca pana ajunge o o consistenta tare, apoi toarna usor 150ml latte machiatto peste frisca si amesteca incet
  • Pune gelatina intr-o oala mica si hidrateaz-o cu 50ml espresso rece in care ai pus si o lingurita de cafea pentru ca crema sa prinda putina culoare
  • Dizvola gelatina hidratata la bain-marie, pune 2 linguri din crema de frisca cu latte macchiato peste ea, amesteca, apoi toarn-o in castron peste restul de frisca. Mixeaza rapid si lasa crema sa se intareasca. Pentru a grabi acest proces, poti sa o pui 5 minute in frigider
  • Cat timp crema sta la rece, mixeaza 200ml smantana pentru frisca si incorporeaz-o in crema latte macchiato
  • Asambleaza tortul punand crema intre cele doua blaturi, dar si peste blatul de deasupra si imbraca tortul complet in crema
  • Lasa tortul la frigider timp de 4 ore inainte de a-l felia

Pofta buna!