Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă napolitane cu cremă caramel și cafea by Lecturi și Arome

Rețetă napolitane cu cremă caramel și cafea by Lecturi și Arome
Rețetă napolitane cu cremă caramel și cafea by Lecturi și Arome

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• un pachet de foi de napolitană (5 foi)

Cremă:
• 400 grame de zahăr
• 3 ouă întregi
• 250 grame de nucă măcinată fin
• 200 grame de unt cu 65% grăsime
• 150 ml cafea

Descriere

Lecturi și Arome a pregătit un desert absolut delicios: napolitane cu cremă caramel și cafea preparată cu aparatul de cafea Prima Latte II. Vă puteți imagina ce gust are această combinație de caramel cu cafea? Să nu mai vorbim de textura crocantă a napolitanelor. Încearcă și tu rețeta cu espresso și caramel, perfectă pentru un desert lângă cafeaua de dimineață.

Mod de preparare

  • Prepară o cafea espresso la espressorul Prima Latte II 
  • Bate bine 3 ouă cu 200 de grame de zahăr, după care adaugă nuca măcinată și amestecă foarte bine.
  • Pune 200 de g de zahăr într-o cratiță cu fund dublu și lasă-l la foc mic pentru a se carameliza, amestecând continuu.
  • Zahărul caramelizat obținut e lichid și arămiu. Adaugă un espresso obținut cu Prima Latte II. 
  • ATENȚIE! cafeaua degajă aburi fierbinți, deci toarnă rapid cafeaua, apoi amestecă încontinuu în caramel pentru a obține crema de zahăr cu caramel și cafea.
  • Peste zahărul caramelizat cu cafea adaugă untul tăiat cuburi și amestecă bine totul. 
  • Peste crema delicioasă caramel cu cafea, adaugă compozitia de zahăr, ouă și nucă făcută în prealabil. Amestecă până până se omogenizează și se îngroașă crema. 
  • După ce ai obținut consistența dorită, ia crema de pe foc.
  • Toarnă un sfert din cremă pe prima foaie de napolitană și întinde-o bine.
  • Continuă la fel cu restul foilor și lasă un ultim strat pentru foaia de napolitană.
  • La final, peste napolitana obținută asază o greutate pentru a o presa și las-o până a doua zi.
  • A doua zi, taie napolitana cu cremă de cafea și caramel în mai multe bucăți, în funcție de mărimea dorită. 

Poftă bună la napolitane cu cremă de caramel și cafea!