Rețetă prăjitură fără făină cu ciocolată și cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte II by Rețetele Mihaelei
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • 250 g ciocolată cu 50% conținut de cacao | 
| • 100 g de mascarpone cu minim 78% conținut de grăsime | 
| • 7-8 g de cafea măcinată | 
| • 50 ml de lapte | 
| • 1vârf de linguriță de sare | 
| • Opțional 2 linguri de cremă de whiskey | 
| • 5 albușuri | 
| • 5 gălbenușuri | 
| • 125 g de zahăr (o parte poate fi vanilat) | 
Descriere
                    Rețetele Mihaelei ne arată cum să pregătim o prăjitură brownie cu ciocolată și cafea, fără făină! Un desert delicios și fraged!                
                
                        Mod de preparare
- Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius, căldură sus și jos, fară ventilator.
 - Pregătim o forma de tort de 21 de cm, cu pereți detașabili.
 - Se acoperă baza cu hârtie de copt
 - Pereții se gresează cu unt topit.
 - Lăsăm deoparte.
 - Noi folosim astăzi ciocolata amăruie cu 50% cacao.
 - O rupem bucățele și o punem într-un castron pentru microunde.
 - Încălzim timp de 1 minut până se înmoaie puțin.
 - Daca nu aveți cuptor cu microunde, atunci apelați la clasicul bain marie.
 - Pentru a da aromă și gust de cafea prăjiturii noastre avem nevoie de un cappuccino de 90 ml preparat la espressorul de cafea Breville Prima Latte 2 .
 - Adaugăm în cappuccino 2 linguri de cremă de whiskey.
 - Turnăm fierbinte peste ciocolata din castron și amestecăm până se topește.
 - Se adaugă apoi 100 g de mascarpone. Se poate folosi și unt gras.
 - Omogenizăm bine.
 - Mai adaugăm un vârf de linguriță de sare.
 - Într-un castron suficient de mare, punem cele 5 albușuri și începem să le spumăm cu un mixer de mână, la viteză mare, până când capătă mult volum.
 - Apoi se adaugă treptat zahărul.
 - Imediat ce zahărul s-a încorporat ne oprim din mixat.
 - Combinăm crema de ciocolată cu gălbenușurile.
 - Apoi luăm o treime din albușuri și le amestecăm în cremă.
 - Prima treime din albușuri se poate încorpora mai repede, fară o grija deosebită, deoarece menită să facă crema mai moale.
 - Celelalte 2 treimi se încorporează că la pandișpan, ușor, prin învăluire, pentru a păstra cât mai mult din aerul încorporat de albușuri.
 - Turnăm în forma de tort pregătită anterior.
 - Dăm la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45 -50 de minute. Notă! La aceasta rețetă trebuie să fiți un pic mai atenți la etapa de coacere, deoarece cuptoarele diferă.
 - Trebuie doar să fim doar atenți că centrul să nu tremure că și cum ar fi lichid și să aibă puțină fermitate la apăsare. Atunci prăjitură este gata.
 - La răcire, volumul se vă micșoră notabil și uneori doar centrul se scufundă. Este perfect normal
 - Scoatem din formă, porționăm și savurăm!
 
Preparat cu
-500lei
    Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Roșu Breville
Presiune 19 bari
Prepară 2 espresso simultan
Funcție spumare lapte
                                
                • in stoc
                
                
                
                        
    
                
                            
        
                
                        
                
        
    
        
                    PRP: 1.299,99lei                    
                
                        
            
                799,99lei            
            
            
        
