Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Cremă de Zahăr Ars cu cafea la Breville Prima Latte II

Rețetă Cremă de Zahăr Ars cu cafea la Breville Prima Latte II
Rețetă Cremă de Zahăr Ars cu cafea la Breville Prima Latte II Rețetă Cremă de Zahăr Ars cu cafea la Breville Prima Latte II

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Pentru caramelul de cafea:
• 60 ml espresso
• 100 gr.zahăr

Pentru crema de zahăr ars:
• 30 ml espresso
• 2 ouă + 2 gălbenușuri
• 2 linguri zahăr
• 400 ml lapte condensat îndulcit
• 350 ml lapte evaporat
• 1 lingură esență de vanilie

Descriere

Crema de zahăr ars este un desert care ne aduce aminte negreșit de copilărie. Schimbă caramelul cu o versiune pregătită cu cafea și ai să îl transformi într-un desert demn de împărțit și cu cei mari! Pregătește două shot-uri de cafea la espressorul Breville Prima Latte II și bucură-te de un nou gust al desertului tău favorit.

Mod de preparare

1. Pregătește-ți trei shot-uri de espresso pentru un desert cu multă cafea – două dintre ele le vei folosi pentru caramel, iar un al treilea va intra în compoziția de cremă. 

2. Începe caramelul într-o cratiță, pe foc mic, adăugând două shot-uri de cafea și zahărul. Aduci amestecul la punctul de fierbere și amesteci constant până când zahărul este complet dizolvat. Continuă să ții amestecul la foc mic alte 5-7 minute până când acesta clocotește încet, scade și prinde consistența unui caramel. 

3. În vasul în care vei coace desertul, toarnă apoi caramelul, păstrând 1/3 din el pentru a servi extra pe desert. Acoperă parțial pereții vasului cu caramelul cald și lasă-l deoparte pentru a se răci. 

4. Separat, într-un vas, vei pregăti crema pentru desert. Amestecă shot-ul de cafea cu cele două ouă, amestecând după fiecare dintre acestea. Încorporează apoi și cele două gălbenușuri, dar și zahărul. Continuă să amesteci și adaugă în cele din urmă laptele condensat, laptele evaporat și esența de vanilie. Toarnă amestecul peste caramel, în vasul pregătit pentru copt. 

5. Umple tava cuptorului cu apă până la jumătate din înălțimea acesteia și așează în mijloc vasul cu crema de zahăr, acoperit cu o folie de aluminiu. Desertul se va găti atât de la căldura cuptorului, dar și de la baia de apă. Lasă-l la copt la 180 de grade pentru 50-60 de minute. 

6. Când scoți desertul din cuptor, acesta trebuie să fie gătit pe exterior și încă ușor elastic în centru. Lasă-l la răcit la temperatura camerei 1-2 ore și apoi la frigider peste noapte, acoperit din nou cu folie de aluminiu. 

7. Transferă-l pe un platou și servește-l rece cu extra caramel de cafea sau latte-ul preferat!