Reteta Prajitura cu nuca si crema de cafea by Diva in Bucatarie




Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
pentru blat: |
• (tava 24*28cm) |
• 3 oua |
• 1 varf cutit sare |
• 180 g zahar tos |
• 1 plic zahar vanilat Bourbon |
• 60 ml ulei |
• 120 ml lapte |
• 180 g faina |
• 5 g praf de copt |
• 180 g nuca macinata |
• 20 g miere de albine |
• 1/2 lingurita scortisoara |
• 1 varf cutit pudra de nucsoara |
pentru crema: |
• 50 ml espresso |
• 500 g mascarpone |
• 100 g zahar pudra |
• 200 ml smantana pentru frisca (min. 30% grasime) |
• 1 lingurita varfuita de ness |
pentru insiropat: |
• 100 ml espresso |
• 1 lingura varfuita de zahar |
• 1 lingurita rom – alcool |
pentru topping: |
• 200 g zahar – pentru caramelizat |
• 150 g nuci |
Descriere
Diva in Bucatarie s-a gandit sa transforme cafeaua cremoasa si delicioasa preparata la Espressorul de Cafea Prima Latte II Red intr-o prajitura delicioasa, pe care o poti prepara si tu foarte usor acasa!
Mod de preparare
- Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana ce acestea devin o spuma alba, tare si apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza timp de 5 minute din momentul in care ai terminat de adaugat zaharul pentru a obtine o spuma tare ca pentru bezea
- Incorporeaza galbenusurile, faina si uleiul amestecand usor de jos in sus, apoi laptele, nuca macinata, mierea, scortisoara si nucsoara. Amesteca foarte usor pana cand compozitia se omogenizeaza
- Toarna aluatul in tava si coace-l in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea
- In timp ce aluatul se coace, pregateste crema. Prepara un espresso la espressorul Prima Latte II, dizolva nessul in cafeaua fierbinte si lasa-l sa se raceasca
- Intre timp, amesteca mascarpone cu zahar pudra
- Separat, mixeaza smantana pentru frisca, tinuta in frigider pana in acest moment, apoi incorporeaz-o in crema de mascarpone. Adauga apoi cafeaua racita treptat, mixand pana cand compozitia se omogenizeaza
- Cand blatul este gata, scoate-l si lasa-l sa se raceasca pe un gratar. Scoate hartia de copt pentru ca acesta sa se raceasca uniform si rapid
- Dupa ce blatul s-a racit, este timpul sa il insiropezi. Aici, iar te ajuta Espressorul de cafea Prima Latte II: prepara 100ml de espresso si amesteca-l cu zahar si rom. Inteapa blatul prajiturii cu o scobitoare cat de des poti si unge-l folosind o pensula de patiserie cu cafeaua cu rom
- Acopera blatul cu crema si pune prajitura la frigider
- Caramelizeaza 200g zahar tos pana cand obtine culoarea maro deschis si pune nuca peste. Amesteca pentru ca aceasta sa fie uniform acoperita
- Aseaza nuca caramelizata pe hartie de copt, las-o sa se raceasca si marunteste-o cu un robot de bucatarie, dupa care presar-o peste prajitura
Preparat cu
-500lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Red Breville
Presiune 19 bari
Prepara 2 espresso simultan
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
799,99lei
-500lei