Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Prajitura cu nuca si crema de cafea by Diva in Bucatarie

Prajitura cu nuca si crema de cafea by Diva in Bucatarie
Prajitura cu nuca si crema de cafea by Diva in Bucatarie Prajitura cu nuca si crema de cafea by Diva in Bucatarie Prajitura cu nuca si crema de cafea by Diva in Bucatarie Prajitura cu nuca si crema de cafea by Diva in Bucatarie

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


pentru blat:
• (tava 24*28cm)
• 3 oua
• 1 varf cutit sare
• 180 g zahar tos
• 1 plic zahar vanilat Bourbon
• 60 ml ulei
• 120 ml lapte
• 180 g faina
• 5 g praf de copt
• 180 g nuca macinata
• 20 g miere de albine
• 1/2 lingurita scortisoara
• 1 varf cutit pudra de nucsoara

pentru crema:
• 50 ml espresso
• 500 g mascarpone
• 100 g zahar pudra
• 200 ml smantana pentru frisca (min. 30% grasime)

pentru insiropat:
• 100 ml espresso
• 1 lingura varfuita de zahar
• 1 lingurita rom – alcool

pentru topping:
• 200 g zahar – pentru caramelizat
• 150 g nuci

Descriere

Diva in Bucatarie s-a gandit sa transforme cafeaua cremoasa si delicioasa preparata la Espressorul de Cafea Prima Latte II Red intr-o prajitura delicioasa, pe care o poti prepara si tu foarte usor acasa!

Mod de preparare

  • Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana ce acestea devin o spuma alba, tare si apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza timp de 5 minute din momentul in care ai terminat de adaugat zaharul pentru a obtine o spuma tare ca pentru bezea
  • Incorporeaza galbenusurile si uleiul amestecand usor de jos in sus, apoi laptele, nuca macinata, mierea, scortisoara si nucsoara. Amesteca foarte usor pana cand compozitia se omogenizeaza
  • Toarna aluatul in tava si coace-l in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea
  • In timp ce aluatul se coace, pregateste crema. Prepara un espresso la espressorul Prima Latte II, dizolva nessul in cafeaua fierbinte si lasa-l sa se raceasca
  • Intre timp, amesteca mascarpone cu zahar pudra
  • Separat, mixeaza smantana pentru frisca, tinuta in frigider pana in acest moment, apoi incorporeaz-o in crema de mascarpone. Adauga apoi cafeaua racita treptat, mixand pana cand compozitia se omogenizeaza
  • Cand blatul este gata, scoate-l si lasa-l sa se raceasca pe un gratar. Scoate hartia de copt pentru ca acesta sa se raceasca uniform si rapid
  • Dupa ce blatul s-a racit, este timpul sa il insiropezi. Aici, iar te ajuta Espressorul de cafea Prima Latte II: prepara 100ml de espresso si amesteca-l cu zahar si rom. Inteapa blatul prajiturii cu o scobitoare cat de des poti si unge-l folosind o pensula de patiserie cu cafeaua cu rom
  • Acopera blatul cu crema si pune prajitura la frigider
  • Caramelizeaza 200g zahar tos pana cand obtine culoarea maro deschis si pune nuca peste. Amesteca pentru ca aceasta sa fie uniform acoperita
  • Aseaza nuca caramelizata pe hartie de copt, las-o sa se raceasca si marunteste-o cu un robot de bucatarie, dupa care presar-o peste prajitura
Prajitura este gata, pofta buna!