Rețetă prăjitură cu nucă și cremă de cafea by Diva în Bucătărie
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
|
pentru blat: |
| • (tavă 24*28cm) |
| • 3 ouă |
| • 1 vârf cuțit sare |
| • 180 g zahăr tos |
| • 1 plic zahăr vanilat Bourbon |
| • 60 ml ulei |
| • 120 ml lapte |
| • 180 g făină |
| • 5 g praf de copt |
| • 180 g nucă măcinată |
| • 20 g miere de albine |
| • 1/2 linguriță scorțișoară |
| • 1 vârf cuțit pudră de nucșoară |
|
pentru cremă: |
| • 50 ml espresso |
| • 500 g mascarpone |
| • 100 g zahăr pudră |
| • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime) |
| • 1 linguriță vârfuită de ness |
|
pentru însiropat: |
| • 100 ml espresso |
| • 1 lingură vârfuită de zahăr |
| • 1 linguriță rom – alcool |
|
pentru topping: |
| • 200 g zahăr – pentru caramelizat |
| • 150 g nuci |
Descriere
Diva în Bucătărie s-a gândit să transforme cafeaua cremoasă și delicioasă preparată la Espressorul de Cafea Prima Latte II Red într-o prăjitură delicioasă, pe care o poți prepara și tu foarte ușor acasă!
Mod de preparare
- Mixează albușurile cu un praf de sare până ce acestea devin o spumă albă, tare și apoi adaugă treptat zahărul. Mixează timp de 5 minute din momentul în care ai terminat de adăugat zahărul pentru a obține o spumă tare că pentru bezea
- Încorporează gălbenușurile, făina și uleiul amestecând ușor de jos în sus, apoi laptele, nuca măcinată, mierea, scorțișoara și nucșoara. Amestecă foarte ușor până când compoziția se omogenizează
- Toarnă aluatul în tavă și coace-l în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-45 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea
- În timp ce aluatul se coace, pregătește crema. Prepară un espresso la espressorul Prima Latte II, dizolvă nessul în cafeaua fierbinte și lasă-l să se răcească
- Între timp, amestecă mascarpone cu zahăr pudră
- Separat, mixează smântâna pentru frișcă, ținută în frigider până în acest moment, apoi încorporeaz-o în crema de mascarpone. Adaugă apoi cafeaua răcită treptat, mixând până când compoziția se omogenizează
- Când blatul este gata, scoate-l și lasă-l să se răcească pe un grătar. Scoate hârtia de copt pentru că acesta să se răcească uniform și rapid
- După ce blatul s-a răcit, este timpul să îl însiropezi. Aici, iar te ajută Espressorul de cafea Prima Latte II: prepară 100ml de espresso și amestecă-l cu zahăr și rom. Înțeapă blatul prăjiturii cu o scobitoare cât de des poți și unge-l folosind o pensulă de patiserie cu cafeaua cu rom
- Acoperă blatul cu crema și pune prăjitura la frigider
- Caramelizează 200g zahăr tos până când obține culoarea maro deschis și pune nuca peste. Amestecă pentru că aceasta să fie uniform acoperită
- Așază nuca caramelizată pe hârtie de copt, las-o să se răcească și mărunțește-o cu un robot de bucătărie, după care presar-o peste prăjitură
Preparat cu
-700lei
Breville
Espressor semi-automat Prima Latte II Roșu Breville
Presiune 19 bari
Prepară 2 espresso simultan
Funcție spumare lapte
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
599,99lei

