Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Cheesecake cu cappuccino fara coacere by Diva in Bucatarie

Cheesecake cu cappuccino fara coacere by Diva in Bucatarie
Cheesecake cu cappuccino fara coacere by Diva in Bucatarie Cheesecake cu cappuccino fara coacere by Diva in Bucatarie Cheesecake cu cappuccino fara coacere by Diva in Bucatarie Cheesecake cu cappuccino fara coacere by Diva in Bucatarie Cheesecake cu cappuccino fara coacere by Diva in Bucatarie

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru tort cu diametrul de 18 cm:

Pentru blat:
• 200 g biscuit digestivi
• 80-100 g unt topit si racit

Pentru crema:
• 250 g crema de branza
• 250 g branza ricotta
• 70 g zahar pudra
• 120 ml cappuccino
• 16 g gelatina pudra
• 40 ml apa
• 70 g ciocolata neagra
• 150 ml smantana pentru frisca

Pentru decor:
• 250 ml smantana pentru frisca – 30% grasime
• 1 varf cutit pudra de cacao/scortisoara
• firicele de ciocolata

Descriere

Diva in bucatarie ne incanta cu o reteta delicioasa de cheesecake cu cappuccino: textura fina, delicata si cremoasa si un gust de cafea extraordinar! Secretul? Un cappuccino perfect obtinut cu ajutorul Espressorului de cafea Prima Latte!

Mod de preparare

  • Prepara un cappuccino la espressorul de cafea Prima Latte II Red si lasa-l sa se raceasca
  • In timp ce cappuccinoul se raceste, mixeaza biscuitii digestivi si amesteca-i cu untul topit in prealabil. In functie de unt, se poate sa fie nevoie sa folosesti mai mult sau mai putin. Pentru inceput, pune 80 de grame de unt topit si racit. Amesteca cu mana si strange compozitia in pumn. Daca raman lipiti, ca un bulgare, inseamna ca este suficient unt. Daca nu, adauga si restul de 20 de grame
  • Pune biscuitii cu unt in tava cu pereti detasabili. Preseaza cu mana sau folosind fundul unui pahar pentru a obtine baza cheesecakeului
  • Pune gelatina intr-un ibric, toarna 40ml de apa peste ea si las-o sa se hidrateze
  • Pune o oala cu apa pe foc in care sa poti aseza ibricul pentru a dizolva gelatina la bain-marie
  • Mixeaza ricotta cu crema de branza si zaharul pudra
  • Toarna cappuccinoul peste mixul de branza si amesteca usor. Topeste ciocolata la cuptorul cu microunde, pune-o peste branza si amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia
  • Dupa ce ai dizolvat gelatina, adauga 2 linguri de branza cu ciocolata peste ea si amesteca pana cand devine si aceasta mai fluida
  • Pune gelatina cu branza peste restul de compozitie pe baza de branza si mixeaza pana cand compozitia este omogena, la viteza medie spre mare
  • Mixeaza 150ml de smantana pentru frisca (pastrata in frigider pana acum) pana cand se intareste
  • Pune frisca peste crema de branza si amesteca cu o spatula sau o lingura pana cand se omogenizeaza. Apoi, pune crema peste blatul de biscuiti
  • Lasa cheesecakeul la frigider timp de 4 ore, apoi mixeaza 250ml de smantana pentru frisca pentru a decora cheesecakeul
  • Decoreaza cheesecakeul folosind frisca, pudra de cacao/scortisoara si firicelele de ciocolata

Pofta buna!