Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă file de doradă cu tagliatele de morcovi și zucchini

Rețetă file de doradă cu tagliatele de morcovi și zucchini
Rețetă file de doradă cu tagliatele de morcovi și zucchini

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Doradă 1 buc
• Salată ruccola
• Morcov 1 buc
• Dovlecel zucchini 1 buc
• Sare și piper după gust
• Lămâie 1/2 buc
• Ulei 2 lingurițe
• Mix ghimbir și usturoi după gust

Mod de preparare

• sub jetul de apă, curățați solzii de pe doradă folosindu-va de un cuțit ascuțit
• filetați dorada și scoateți solzii
• asezonați cu sare, piper și mix de ghimbir și usturoi
• puneți linguriță de ulei în presa Breville Panini Maker și când acesta s-a încins bine, puneți și file-urile de doradă, cu pielea în jos, apăsând cu o spatulă pe ele, pentru a preveni strângerea pielii de pe carne
• închideți presa Breville Panini Maker și după cca. 30 de secunde deschideți-o și stoarceți puțină zeamă de lămâie deasupra 
• scoateți-le pe 2 șervețele pentru a absorbi din uleiul în exces
• cu ajutorul unui peeler (cuțit economic sau dispozitiv de curățat morcovi, cartofi etc.) tăiați fâșiuțe lungi de morcovi și de zucchini. La zucchini aveți grijă să tăiați până la partea cu semințe, pentru că acolo este zona în care dovlecelul reține cea mai multă apă; la fiecare 2 tăieturi pe o parte, răsuciți morcovul și zucchini-ul, astfel încât toate fâșiuțele să iasă la fel sau cât de cât identice
• puneți apă la fiert într-o oală micuțî, iar peste aceasta puneți o sită și implicit tagliatelele în sită
• stoarceți puțină zeamă de lămâie peste salata de ruccola; adăugați apoi puțină sare și o linguriță de ulei.

Poftă bună!