Rețetă vinete cu sos de iaurt, mentă, usturoi și sos de rodii la Air Fryer, by Gabriela Dima
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 vinete medii |
• 300 gr.iaurt, de preferat cremos |
• 1 castravete |
• o linguriță mentă uscată |
• sare, piper |
• 10-15 linguri ulei de măsline |
• 4 linguri de sos de rodii |
• mentă verde |
Descriere
O rețetă de vinete suprinzătoare, pe care trebuie neaparăt să o încercați!
Mod de preparare
1. Tăiem vinetele pe lung, le crestăm atât longitudinal cât și transversal cu atenție în așa fel încât să nu tăiem și coajă, le asezonăm bine cu sare, piper și turnăm ulei din de măsline din belșug printr-e crestături. Le așezăm pe tăvițele air fryer-ului și le coacem timp de 20 de minute la 190-200 de grade. Pe la jumătatea timpului schimbăm tăvițele între ele deoarece cele de sus se coc mai repede.
2. Tocăm castravetele cubulețe mici, îl punem peste iaurt, adăugăm menta, sare, piper și omogenizăm.
3. Pe o farfurie punem 2-3 linguri de sos de iaurt, așezăm deasupra jumătate de vânătă, mentă verde și o lingură de sos de rodii.
2. Tocăm castravetele cubulețe mici, îl punem peste iaurt, adăugăm menta, sare, piper și omogenizăm.
3. Pe o farfurie punem 2-3 linguri de sos de iaurt, așezăm deasupra jumătate de vânătă, mentă verde și o lingură de sos de rodii.
Preparat cu
-600lei
Breville
Airfryer, friteuză cu aer cald, fără ulei, Breville, 10L
4 funcții presetate
3 moduri gătire
Rotisor
Accesorii lavabile în mașina de spălat
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei