Rețetă Mini-tarte cu piersici și caise caramelizate la airfryer Breville cu rotisor

Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru aluat: |
• 150 g făină |
• 75 g unt rece |
• un praf de sare |
• 50 g zahăr pudră |
• 1 gălbenuș |
• 1 lingură apă rece sau oțet din cidru de mere |
Pentru umplutura frangipane: |
• 120 g unt moale |
• 100 g zahăr |
• 2 ouă |
• 120 g migdale mărunțite |
• 2 linguri făină |
• un praf de sare |
• 1 linguriță esență de vanilie |
Pentru fructele caramelizate: |
• 2 piersici |
• 2 caise |
• 2 linguri zahăr brun |
• 1 lingură unt topit |
• 1 linguriță scorțișoară sau cardamom |
Descriere
Mini-tarte cu piersici și caise caramelizate, coapte la airfryer, crustă fragedă, cremă fină de migdale și fructe dulci, caramelizate exact cât trebuie. Ușor de făcut, fără cuptor, doar cu ajutorul air fryer-ului Breville.
Mod de preparare
1. Pregătește aluatul pentru tarteAmestecă făina, sarea și zahărul pudră.Adaugă untul rece cubulețe și mixează până devine nisipos.Încorporează gălbenușul și 1-2 linguri de apă (sau oțet) până se leagă.Formează un disc, învelește-l în folie și lasă-l la frigider 30 min.
2.Coace bazele de tartăÎmparte aluatul în 4 părți și întinde-le.Pune-le în forme, înțeapă cu furculița și adaugă hârtie de copt + greutăți.Coace în air fryer 6-8 min la 180 °C.Scoate greutățile și mai coace 2-3 min, până devin ușor aurii.
3.Caramelizează fructele și rumenește migdaleleTaie piersicile și caisele felii. Amestecă-le cu untul topit, zahărul brun și scorțișoara.Pune fructele pe o tavă cu hârtie de copt.Pe altă tavă, așază migdalele crude.Coace ambele tăvi în air fryer 6 min la 180 °C.După răcire, mărunțește migdalele într-un chopper.
4. Pregătește umplutura frangipaneBate untul moale cu zahărul.Adaugă ouăle, făina de migdale, făina normală, sarea și vanilia.Amestecă ușor cu o spatulă până devine o cremă omogenă.
5. Umple și coace tartelePune crema frangipane în fiecare coajă de tartă.Așază deasupra fructele caramelizate.Coace la 175 °C, 10-12 min, rotind tăvile la jumătatea timpului.
6. Servește și bucură-te!Servește tartele calde, pudrate cu zahăr sau cu o cupă de înghețată de vanilie.
2.Coace bazele de tartăÎmparte aluatul în 4 părți și întinde-le.Pune-le în forme, înțeapă cu furculița și adaugă hârtie de copt + greutăți.Coace în air fryer 6-8 min la 180 °C.Scoate greutățile și mai coace 2-3 min, până devin ușor aurii.
3.Caramelizează fructele și rumenește migdaleleTaie piersicile și caisele felii. Amestecă-le cu untul topit, zahărul brun și scorțișoara.Pune fructele pe o tavă cu hârtie de copt.Pe altă tavă, așază migdalele crude.Coace ambele tăvi în air fryer 6 min la 180 °C.După răcire, mărunțește migdalele într-un chopper.
4. Pregătește umplutura frangipaneBate untul moale cu zahărul.Adaugă ouăle, făina de migdale, făina normală, sarea și vanilia.Amestecă ușor cu o spatulă până devine o cremă omogenă.
5. Umple și coace tartelePune crema frangipane în fiecare coajă de tartă.Așază deasupra fructele caramelizate.Coace la 175 °C, 10-12 min, rotind tăvile la jumătatea timpului.
6. Servește și bucură-te!Servește tartele calde, pudrate cu zahăr sau cu o cupă de înghețată de vanilie.
Preparat cu
-400lei
