Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețete șnițel de pui cu cartofi prăjiți fără ulei la Breville Air Fryer, friteuza-cuptor cu aer cald by Rețetele Mihaelei

Rețete șnițel de pui cu cartofi prăjiți fără ulei la Breville Air Fryer, friteuza-cuptor cu aer cald by Rețetele Mihaelei

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Cartofi prăjiți:
• Aproximativ 700 g de cartofi
• O lingură de amidon
• O lingură de ulei
• 2 linguri de oțet de 9 grade
• Opțional1/2 linguriță boia dulce

Șnițel:
• Sare
• 2 jumătăți de piept de pui (preferabil ținute peste noapte în saramură cu o concentrație 3%)
• 100 g de pesmet
• 100 g făină
• O linguriță plină boia dulce
• Un ou
• 2 linguri de lapte
• Sare
• Piper
• apx. 3 linguri de ulei

Descriere

Pentru că toți suntem preocupați de un stil de viață mai sănătos, Rețetele Mihaelei ne arată cum putem praji cartofi și șnițel de puifolosind cantități foarte mici de ulei sau fără ulei.

Mod de preparare

Cum prăjim cartofii cu aer cald

  • Pentru cartofii prăjiți, soiul este important, preferabil de utilizat cartofi roșii. Cartofii noi nu sunt potriviți pentru prăjit, pentru că au umiditatea ridicată și nu devin foarte crocanți. 
  • După curățare, tăiem cartofii în bețigașe rustice, mai mari ca dimensiune. 
  • După ce îi spălam, îi punem într-un castron și îi acoperim cu apa în care adaugăm 2 linguri de oțet de 9 grade. Oțetul nu se vă simți în cartofii prăjiți, se folosește pentru o rumenire mai uniforma. Dăm deoparte pentru 30 de minute.
  • După cele 30 de minute, îi scurgem și îi uscăm pe prosoape de hârtie sau pe un șervet de bucătărie.
  • Apoi, amestecăm o lingura de amidon, cu o jumătate de linguriță de boia dulce. Puteți adăuga și puțină pudră de usturoi.
  • Adaugăm amidonul pentru a diminua și mai mult umiditatea de la exteriorul cartofului.Amestecăm bine.
  • Pentru a găti cartofii, punem cartofii în coșul rotativ, îl închidem și îl plasăm în aparat.Alegem funcția presetată pentru cartofi prăjiți și apăsăm butonul de pornire.Friteuza se vă preîncălzi timp de aproximativ 5 minute apoi va rula programul de prăjire.
  • În funcție de cantitatea de cartofi preparată, dar și de tipul cartofilor folosiți, timpul de pregătire s-ar putea să difere puțin, așa că trebuie să verificați din când în când stadiul gătirii.
  • Când sunt gata, scoatem coșul rotativ cu ajutorul suportului metalic, îl punem pe o farfurie, deschidem clapeta și îi scoatem. 
  • Toți cartofii sunt perfect rumeniți, fară a fi nevoie să îi amestecăm sau să îi întoarcem. 
  • Adaugăm puțin sare.

Cum prăjim șnițel cu aer cald

  • Desfacem celel două jumătăți de piept de pui ca pe o carte, folosind un cuțit ascuțit
  • Dacă ținem peste noapte într-o saramură cu concentrație de 3%, nu batem cu ciocanul de șnițele.
  • Concentrația se face: 300 ml de apă rece cu 9 game de sare.Nu este un pas absolut obligatoriu, dar e de recomandat pentru un șnițel mai suculent și gustos.
  • Luam pesmetul și amestecăm boiaua dulce.
  • Adaugăm o lingură de ulei, pentru a obține o culoare frumoasă
  • Adaugăm puțină sare și piper negru proaspăt măcinat.
  • Pregătim o farfurie cu făină și o farfurie cu pesmetul colorat și le punem de o parte și de alta a vasului cu ou bătut.
  • Trecem bucățile de piept de pui pe rând prin, făină, ou și pesmet.
  • Transferăm pe o tavă sau un platou.
  • Stropim șnițelul astfel obținut cu încă puțin ulei, cam o lingură per bucată.
  • Pesmetul are nevoie de un pic mai multă grăsime pentru a deveni crocant, dar nu este absolut obligatoriu.
  • Puteți să omiteți acest pas.
  • Punem șnițelul pe o tavă cu grătar și plasăm la bază tava de colectare.
  • Alegem modul manual de gătire: prăjire cu aer cald, la 200 de grade și setăm cronometrul la 10 minute. 
După terminarea programului, șnițelul este gata și poate fi servit alaturi de cartofi.