Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă șnițel crocant cu parmezan la airfryer Breville by Teo's Kitchen

Rețetă șnițel crocant cu parmezan la airfryer Breville by Teos Kitchen
Rețetă șnițel crocant cu parmezan la airfryer Breville by Teos Kitchen Rețetă șnițel crocant cu parmezan la airfryer Breville by Teos Kitchen Rețetă șnițel crocant cu parmezan la airfryer Breville by Teos Kitchen

Porții

20

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg piept de pui
• 5-6 ouă
• 2-3 linguri cu vârf de făină
• mix de condimente pentru pui
• 100g pesmet auriu
• 100g parmezan proaspăt răzuit

Descriere

Șnițelul este ușor de făcut și super-aromat, cu o crustă specială, din pesmet auriu și parmezan proaspăt răzuit. La capitolul pesmet, am ales un pesmet auriu, special pentru șnițele (îl gășiți în toate magazinele), pe care l-am combinat cu parmezan, într-o crustă de vis! Datorită tavițelor cu care este prevăzut airfryerul, carnea nu se suprapune, se coace uniform, iar șnițelele au o crustă minunată, deloc uscată, foarte crocantă. Fără strop de ulei!

Mod de preparare

1. Tăiați pieptul de pui felii foarte subțiri. Feliați-l subțire (fără să folosiți ciocanul pentru șnițele, astfel nu se rupe fibra cărnii și șnițelele nu sunt deloc ațoase). Condimentați carnea foarte bine, pe ambele părți, cu mixul de condimente preferat pentru pui, sau pur și simplu cu sare, piper, boia afumată, usturoi granulat.

2. Bateți ouăle ca pentru omletă, adăugați făina și amestecați până aveți un amestec omogen, ca un aluat de clătite mai subțire. Condimentați cu sare și piper după gust.

3. Pentru crustă, amestecați pesmetul și parmezanul. În funcție de preferințe, puteți adăuga și ierburi aromatice, proaspete sau uscate – oregano, busuioc, pătrunjel.

4. Dați fiecare felie de pui prin amestecul de ou, apoi prin cel de pesmet, apăsând bine, ca să aveți o crusta uniformă. Așezați șnițelele pe grătar, setați airfyerul în modul Manual, 200°C, timp de gătire 10-12 minute (în funcție de grosime snitelelor și de cât de rumenite vă plac).

5. La garnitură puteți face cartofi dulci, super rapid, tot în airfryer, în coșul special pentru cartofi, care se învârte și permite rumenirea uniformă a cartofilor. De-li-cios!