Rețetă Scones cu cheddar, chives și roșii uscate, coapte la airfryer Breville by Daniel Breda
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • 150g faină |
| • 100g cheddar (60g pentru compoziție, 40g pentru presărat deasupra) |
| • 30g unt 82% grăsime (rece) |
| • 1,5 linguriță praf de copt |
| • 1/2 linguriță sare |
| • 1/4 linguriță piper |
| • 25g unt 82% grăsime (rece) |
| • 80ml lapte |
| • 3 lingurițe chives tocat |
| • 3-4 roșii uscate în ulei |
Descriere
Scones cu cheddar, chives și roșii uscate sunt biscuiți aperitiv englezești, ideali de servit ca și gustare sau la micul dejun. Delicioși și la prânz sau cină alături de o supă cremă de legume.
Mod de preparare
Pasul 1: Amestecați făina cu sarea și praful de copt, după care se incorporează untul rece cu ajutorul degetelor până se obține un aluat sfărmicios.
Pasul 2: Adăugați chives tocat, roșiile uscate tocate, cheddar și amestecați bine.
Pasul 3: Adaugați laptele și amestecați puțin până se formează o bila de aluat (atenție nu se frământă!).
Pasul 4: Aluatul se pune pe blatul de lucru și se formează un pătrat, după care se împarte în 4 părți egale, se suprapun una peste cealaltă și apăsați cu mâna (acest procest se numește laminarea aluatului), se fac 2 repetări în total.
Pasul 5: La final întindeți aluatul 5 mm grosime și se decupați în 6 forme dreptunghiulare sau ce forma doriți, după care se ung cu puțin lapte și se pune cheddar deasupra.
Pasul 6: Se dau la airfyer, 180 C pentru 12-15 minute sau până devin aurii.
Preparat cu
-400lei

