Rețetă porc cu 5 arome chinezești și frigărui de tofu la Breville Air Fryer, friteuza-cuptor cu aer cald by Carte de rețete


Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
8m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 5 cotlete de porc |
• 3 lingurițe de amidon alimentar |
• 1/2 linguriță pudră 5 arome chinezești |
• sare |
Pentru sos: |
• 6 linguri de apă |
• 3 linguri de sos de soia |
• 3 linguri de oțet de orez |
• 1 linguriță de zahăr sau de miere |
• 1/2 linguriță de usturoi pudră |
• 1 linguriță amidon alimentar |
Pentru frigăruile de tofu: |
• 180 gr.tofu |
• sos de soia |
• ceapă verde |
Descriere
Carte de rețete a pus la treabă Breville Air Fryer și a pregătit pui chinezesc și frigărui de tofu cu funcția de prăjire la cald, timp de 8 minute! Urmărește și tu pașii rețetei!
Mod de preparare
- Cotletele de porc se taie în fâșii de mărime egală, cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.
- Se sărează, după gust.
- Amidonul se amestecă împreună cu 5 arome chinezești.
- Se poate folosi o pungă cu fermoar, pentru a fi mai ușor de amestecat, dar și un bol încăpător.
- Se trec toate bucățile din carne prin acest amestec și se așază pe tava aparatului Breville Air Fryer.
- Se setează pe “Prăjire aer cald” la 180 de grade pentru 8 minute.
- La jumătatea timpului, tăvile se schimbă între ele, pentru o rumenire uniformă.
- Se scot deoparte pe o farfurie.
- Tofu se taie în cuburi de mărime egală și se pun pe bețe de frigărui. Se așaă pe tavă.
- Breville Air Fry se setează pe funcția de coacere, la 200 de grade. Timpul necesar este de 4-6 minute, în funcție de cât de rumenite vă plac.
- Se prepara sosul. Toate ingredientele se amestecă într-o crăticioară și se da la foc mic, amestecând des, până când se îngroașă sosul.
- Se adaugă bucățile de carne, se amestecă și se oprește focul.
- Se așază pe un platou de servire și se ornează cu ceapă verde și semințe de susan.
- Frigăruile de tofu se așază pe un platou sau pe o farfurie, se toarnă o linguriță de sos de soia și se presară ceapa verde tăiată mărunt.
- Se pot servi cu legume stir fry, orez la aburi sau noodles.
Pofta bună!
P.S: La aceasta rețetă puteți folosi și pulpă de porc. Bucățile de carne pot fi date prin amestecul de amidon și 5 arome chinezești și după ce au fost în prelabil marinate cu sos de soia și puțin usturoi pudră. De asemenea, se pot da și prin ou sau albuș bătut.