Rețetă Pavlova cu zmeură la AirFryer by Daniel Breda
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
1h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Ingrediente bezea: |
• 3 albusuri |
• 150g zahar granulat |
• 1.5 lingurite amidon |
• 1 lingura otet alb |
• 1 lingura extract de vanilie (sau esenta) |
• 1 praf de sare |
Ingrediente crema mascapone: |
• 200g mascarpone |
• 150g frisca lichida |
• 75g zahar pudra |
• 0.75 lingurita exstract de vanilie (sau esenta) |
Ingrediente jeleu de zmeura: |
• 150g zmeura congelata |
• 1 lingurita amidon |
• 1 lingurita suc de lamaie |
• 1 lingura zahar |
Pentru decor: |
• 100g zmeura proaspata |
• zahar pudra |
Descriere
Prepară rețeta delicioasă Pavlova cu zmeură cu ajutorul cuptorului AirFryer.
Mod de preparare
1. Pentru pavlova, se bat albușurile cu un vârf de sare până devin ușor pufoase, după care se adaugă zahărul treptat până avem o spumă stabilă și lucioasă (zahărul trebuie să fie dizolvat de tot). La final se adaugă amidonul, oțetul, extractul de vanilie și se amestecă bine pentru 1 minut.
2. Bezeaua se aranjează în tavă și se coace în Airfryer pentru 60 minute la 120 grade C, se lasă să se răcească complet în cuptor pentru minim 2 ore.
3. Crema de mascarpone se realizează amestecând mascarponele cu zahărul până avem o cremă fină, iar la final se adaugă frișca rece și extractul de vanilie și se mixează la viteză mare pentru 5 minute.
4. Pentru sosul de zmeura, punem într-o oală mică zmeura congelată împreună cu zahărul, amidonul, sucul de lămâie și lăsăm la foc mediu până are consistența de dulceață (se poate trece printr-o sită dacă vreți să scăpați de semințele de la zmeură).
5. Pentru montat, punem crema de mascarpone peste bezea, zmeura proaspată, sosul de zmeură și la final pudrăm ușor cu puțin zahăr pudră.
2. Bezeaua se aranjează în tavă și se coace în Airfryer pentru 60 minute la 120 grade C, se lasă să se răcească complet în cuptor pentru minim 2 ore.
3. Crema de mascarpone se realizează amestecând mascarponele cu zahărul până avem o cremă fină, iar la final se adaugă frișca rece și extractul de vanilie și se mixează la viteză mare pentru 5 minute.
4. Pentru sosul de zmeura, punem într-o oală mică zmeura congelată împreună cu zahărul, amidonul, sucul de lămâie și lăsăm la foc mediu până are consistența de dulceață (se poate trece printr-o sită dacă vreți să scăpați de semințele de la zmeură).
5. Pentru montat, punem crema de mascarpone peste bezea, zmeura proaspată, sosul de zmeură și la final pudrăm ușor cu puțin zahăr pudră.
Preparat cu
-600lei
Breville
Airfryer, friteuză cu aer cald, fără ulei, Breville, 10L
4 funcții presetate
3 moduri gătire
Rotisor
Accesorii lavabile în mașina de spălat
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei