Rețetă lutică la airfryer Breville by Emilia Gătește
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 7 roșii medii |
• 4 ardei grași |
• 5 căței de usturoi |
• 1 legătura pătrunjel |
• ulei de măsline |
• sare |
Descriere
Lutica sau Lutenitsa este un preparat specific bucătăriei
bulgăreşti în special, dar şi celei macedonene şi sârbeşti. Aceasta salată/sos se mănâncă alături de
carne friptă, cu pâine proaspată și merge perfect si cu cartofi prăjiți.
Mod de preparare
Pasul 1: Roșiile și ardeii se coc până se pătrund bine. Folosește funcția "legume" a airfryer-ului. Mai întâi sunt gata roșiile, care se gătesc mai repede, iar apoi ardeii.
Pasul 2: Roșiile se lasă puțin la răcit, li se elimină coaja și cotorul și se pisează bine fie cu o furculiță, fie cu un blender.
Pasul 3: Ardeii rumeniți bine pe toate părțile se pun într-un vas incapător, se presară sare peste ei și se lasă cu capac să străpungă. Apoi li se curăță coaja și semințele și se taie în cubulețe mici și se pun peste roșiile zdrobite.
Pasul 4: Se adaugă în bol și usturoiul zdrobit, sare, ulei de măsline, pătrunjel tocat și se amestecă. Dacă vă place să mâncați iute, adăugați și un ardei iute sau fulgi de chili.
Pasul 2: Roșiile se lasă puțin la răcit, li se elimină coaja și cotorul și se pisează bine fie cu o furculiță, fie cu un blender.
Pasul 3: Ardeii rumeniți bine pe toate părțile se pun într-un vas incapător, se presară sare peste ei și se lasă cu capac să străpungă. Apoi li se curăță coaja și semințele și se taie în cubulețe mici și se pun peste roșiile zdrobite.
Pasul 4: Se adaugă în bol și usturoiul zdrobit, sare, ulei de măsline, pătrunjel tocat și se amestecă. Dacă vă place să mâncați iute, adăugați și un ardei iute sau fulgi de chili.
Preparat cu
-600lei
Breville
Airfryer, friteuză cu aer cald, fără ulei, Breville, 10L
4 funcții presetate
3 moduri gătire
Rotisor
Accesorii lavabile în mașina de spălat
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei