Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă file de somon, năut crocant, sparanghel și lămâi coapte la Airfryer Breville by Prăjiturela

Rețetă file de somon, năut crocant, sparanghel și lămâi coapte la Airfryer Breville by Prăjiturela
Rețetă file de somon, năut crocant, sparanghel și lămâi coapte la Airfryer Breville by Prăjiturela

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 2 fileuri de somon de 250-300 g
• 1 legătură de sparanghel
• 1 conservă de năut de 400 g
• 1 lămâie
• 60 ml ulei de măsline
• 1 linguriță sare
• 1 linguriță piper
• 1 linguriță usturoi granulat
• 1linguriță ceapă granulată
• 1/2 linguriță boia afumată

Descriere

O masă completă, nutritivă și savuroasă, gătită integral la Airfryer. Datorită tăvilor din plasă, acesta permite o gătire sănătoasă, cu aer cald 360 grade. În plus, putem găti simultan pe 3 niveluri.

Mod de preparare

Pasul 1. Într-un bol încăpător, turnăm uleiul de măsline, adăugăm mirodeniile, răzuim coaja lămâii și amestecăm;  
Pasul 2. Tăvălim prin această marinadă sparanghelul, năutul și apoi somonul;  
Pasul 3. Punem fiecare ingredient pe tăvile din plasă (la năut și somon punem și puțină hârtie de copt pentru a evita lipirea);  
Pasul 4. Coacem la funcția „carne", la 200° somonul și năutul* pentru 10 minute și sparanghelul cu lămâia 13 minute;  
* Dacă vrem ca năutul sa fie foarte crocant, îl mai lăsăm la copt 3-5 minute