Rețetă Empanadas cu spanac la Breville Air Fryer
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Aluat: |
• 250g făină |
• un praf de sare |
• 125g unt rece tăiat cubulețe |
• 1 ou |
• 40ml apă rece |
Umplutură: |
• 300g spanac decongelat |
• 2 -3 căței de usturoi |
• 30g unt |
• 30ml ulei de floarea soarelui |
• 1 ardei iute roșu mic |
• 100g ricotta |
• 75g telemea |
• sare |
• piper |
• 1 ou + 1 linguriță boia de ardei dulce pentru coacere |
Descriere
Empanadas este un aperitiv tipic spaniol, un fel de plăcintă în care se pot folosi diferite umpluturi. Încearcă rețeta cu spanac și brânză, gătită cu ușurință la Breville Air Fryer.
Mod de preparare
Aluat
Pune făina, un praf de sare și untul rece tăiat în cubulețe în bolul unui mixer static. Mixează cu paleta pentru aluat până când untul se fărâmițează în făină și amestecul arată ca un nisip. Adaugă oul și apa rece și mixează până când se formează un aluat. Adună-l pe tot într-o bilă și frământă-l cu podul palmei de 3-4 ori pe blatul presărat cu făină.
Pune-l la rece, învelit în folie alimentară de plastic, până când pregătești și răcești umplutura.
Umplutură
Încinge bine o tigaie. Topește în ea unul și adaugă imediat uleiul. Apoi călește usturoiul tocat și ardeiul iute. Lasă pe foc mediu timp de maxim 1 minut, apoi adaugă spanacul decongelat și stors bine.
Condimentează cu sare și piper și gătește pe foc mediu timp de 5 minute, până când se evaporă o mare parte din apa lăsată de spanac.
Scoate spanacul călit într-un bol încăpător pentru a-l ajuta să se răcorească mai repede.
După ce amestecul s-a răcit, adaugă ricotta și telemeaua ruptă în bucăți mici. Amestecă bine. Mai adaugă sare și piper dacă e nevoie și lasă umplutura deoparte.
Asamblare empanadas
Scoate aluatul de la rece pe blatul presărat cu făină. Întinde-l cu un sucitor într-o foaie groasă de 2-3 mm și taie din ea discuri de aluat cu diametrul 9cm. Dacă nu ai un decupator special, poți folosi un castron, cană sau pahar cu diametrul respectiv.
Unge marginile discului cu ou bătut, apoi așază în mijlocul aluatului câte o linguriță plină de umplutură. Împachetează și presează marginile cu dinții unei furculițe. Repetă până când umpli toate discurile.
După ce ai lipit și presat marginile la toate empanadas, pune-le la rece, în frigider, timp de 30 de minute.
Înainte să le coci, unge-le cu ou bătut și presară peste ele boia de ardei dulce.
Așază empanadas pe grătarele pentru circulația aerului, pe care ai pus înainte o hârtie de copt.
Folosește modul Manual. Încălzește Air Fryerul Breville la 180°C si selectează funcția Prăjire cu aer cald. Coace empanadas, câte o tavă odată, așezată pe raftul din mijloc, timp de 13 minute.
Pune făina, un praf de sare și untul rece tăiat în cubulețe în bolul unui mixer static. Mixează cu paleta pentru aluat până când untul se fărâmițează în făină și amestecul arată ca un nisip. Adaugă oul și apa rece și mixează până când se formează un aluat. Adună-l pe tot într-o bilă și frământă-l cu podul palmei de 3-4 ori pe blatul presărat cu făină.
Pune-l la rece, învelit în folie alimentară de plastic, până când pregătești și răcești umplutura.
Umplutură
Încinge bine o tigaie. Topește în ea unul și adaugă imediat uleiul. Apoi călește usturoiul tocat și ardeiul iute. Lasă pe foc mediu timp de maxim 1 minut, apoi adaugă spanacul decongelat și stors bine.
Condimentează cu sare și piper și gătește pe foc mediu timp de 5 minute, până când se evaporă o mare parte din apa lăsată de spanac.
Scoate spanacul călit într-un bol încăpător pentru a-l ajuta să se răcorească mai repede.
După ce amestecul s-a răcit, adaugă ricotta și telemeaua ruptă în bucăți mici. Amestecă bine. Mai adaugă sare și piper dacă e nevoie și lasă umplutura deoparte.
Asamblare empanadas
Scoate aluatul de la rece pe blatul presărat cu făină. Întinde-l cu un sucitor într-o foaie groasă de 2-3 mm și taie din ea discuri de aluat cu diametrul 9cm. Dacă nu ai un decupator special, poți folosi un castron, cană sau pahar cu diametrul respectiv.
Unge marginile discului cu ou bătut, apoi așază în mijlocul aluatului câte o linguriță plină de umplutură. Împachetează și presează marginile cu dinții unei furculițe. Repetă până când umpli toate discurile.
După ce ai lipit și presat marginile la toate empanadas, pune-le la rece, în frigider, timp de 30 de minute.
Înainte să le coci, unge-le cu ou bătut și presară peste ele boia de ardei dulce.
Așază empanadas pe grătarele pentru circulația aerului, pe care ai pus înainte o hârtie de copt.
Folosește modul Manual. Încălzește Air Fryerul Breville la 180°C si selectează funcția Prăjire cu aer cald. Coace empanadas, câte o tavă odată, așezată pe raftul din mijloc, timp de 13 minute.
Preparat cu
-650lei
Breville
Airfryer, friteuză cu aer cald, fără ulei, Breville, 10L
4 funcții presetate
3 moduri gătire
Rotisor
Accesorii lavabile în mașina de spălat
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
649,99lei