Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă dovleac umplut cu carne, nuci și sos de rodii la airfryer Breville by Prăjiturela

Rețetă dovleac umplut cu carne, nuci și sos de rodii la airfryer Breville by Prăjiturela
Rețetă dovleac umplut cu carne, nuci și sos de rodii la airfryer Breville by Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 dovleac lung mediu, doar baza
• 500 g carne din cârnați (ideal oaie sau vită-oaie)
• 50 g nuci coapte 3 minute la 180°
• 1 legatură de pătrunjel tocat
• 1 crenguță de cimbrișor - doar frunzele
• 2 linguri sos de rodii
• 100-150 g iaurt grecesc
• Sare
• Piper

Descriere

Prăjiturela a adaptat o rețetă delicioasă pe care a descoperit-o si a obținut acest preparat delicios de toamnă, foarte ușor de făcut!

Mod de preparare

Pasul 1. Setăm air fryerul la 180° - funcția automată.

Pasul 2. Tăiem baza dovleacului și îl curățăm de sâmburi - cealaltă parte a dovleacului poate fi coaptă separat și folosită în alte preparate (de exemplu crema brulee).

Pasul 3. Într-un bol amestecăm nucile tocate cu carnea de cârnați și restul ingredientelor apoi potrivim de sare și piper.

Pasul 4. Umplem dovleacul și îl coacem pentru 50 de minute.

Pasul 5. Servim dovleacul tăiat în sferturi alături de iaurt.