Rețetă Doner Kebab la Breville Air Fryer
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
1h:25m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg carne de miel tocată 20% grăsime |
• 3 linguri chimen măcinat |
• 3 linguri coriandru măcinat |
• 2 linguri de oregano uscat |
• 1 ½ linguriță sare |
• piper negru |
• 1 ceapă mare, tăiată în sferturi |
• 3 căței de usturoi |
Pentru asamblare: |
• salată verde |
• sos iute |
• iaurt sau tzatziki |
• roșii |
• castraveți |
• coriandru tocat |
• varză tocată |
Descriere
Preparați acasă Doner Kebab delicios și sănătos! Marinarea mielului cu o seară înainte de gătit va adăuga cărnii un plus de aromă.
Mod de preparare
1. Puneți mielul tocat într-un bol și adăugați chimenul, coriandru, oregano, sare și piper negru proaspăt măcinat. Amestecați bine. Lăsați vasul la frigider peste noapte.
2. Puneți ceapa și usturoiul în robotul de bucătărie și amestecați până la omogenizare.
3. Adăugați carnea și asigurați-vă că se amestecă uniform.
4. Tăiați benzi de folie pentru gătit, de aproximativ 50 cm lungime. Puneți carnea de kebab pe folie și modelați într-o formă tubulară. Strângeți folia la capete.
5. Preîncălziți cuptorul la setarea Meat, la 160° C și reglați timpul la 75 de minute.
6. Introduceți kebab-ul cu grijă în cuptorul încins, folosind setul de rotiserie al cuptorului.
7. După ce timpul a trecut, scoateți cu grijă kebabul gătit din cuptor și puneți-l pe o farfurie.
8. Scoateți cu grijă folia.
9. Setați Meat, 200° C, timp de 10 minute și lăsați cuptorul să se preîncălzească. Adăugați kebab-ul înapoi în cuptor pentru a se rumeni.
10. Odată rumenit, scoateți cu grijă kebab-ul și când este suficient de rece pentru a fi manipulat, scoateți frigăruia din carne.
11. Tăiați carnea în fâșii și serviți cu salata și cu sosurile preferate.
2. Puneți ceapa și usturoiul în robotul de bucătărie și amestecați până la omogenizare.
3. Adăugați carnea și asigurați-vă că se amestecă uniform.
4. Tăiați benzi de folie pentru gătit, de aproximativ 50 cm lungime. Puneți carnea de kebab pe folie și modelați într-o formă tubulară. Strângeți folia la capete.
5. Preîncălziți cuptorul la setarea Meat, la 160° C și reglați timpul la 75 de minute.
6. Introduceți kebab-ul cu grijă în cuptorul încins, folosind setul de rotiserie al cuptorului.
7. După ce timpul a trecut, scoateți cu grijă kebabul gătit din cuptor și puneți-l pe o farfurie.
8. Scoateți cu grijă folia.
9. Setați Meat, 200° C, timp de 10 minute și lăsați cuptorul să se preîncălzească. Adăugați kebab-ul înapoi în cuptor pentru a se rumeni.
10. Odată rumenit, scoateți cu grijă kebab-ul și când este suficient de rece pentru a fi manipulat, scoateți frigăruia din carne.
11. Tăiați carnea în fâșii și serviți cu salata și cu sosurile preferate.
Preparat cu
-600lei
Breville
Airfryer, friteuză cu aer cald, fără ulei, Breville, 10L
4 funcții presetate
3 moduri gătire
Rotisor
Accesorii lavabile în mașina de spălat
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei