Rețetă cozonac cu fistic la airfryer Breville de 10L by DeMâncare
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru aluat (2 cozonaci): |
• 400g făină |
• 180g zahăr |
• coajă rasă de la o lămâie și o portocală (bio) |
• 10g zahăr vanilat |
• 1 linguriță esență de rom |
• 200ml lapte |
• 100g unt |
• 2 gălbenușuri |
Pentru umplutură: |
• 300g cremă îndulcită de fistic |
• 150g fistic copt |
Pentru topping: |
• 200g ciocolată cu lapte |
• 50g fistic copt |
Extra: |
• fâșii de ciocolată cu fistic |
• 1 gălbenuș pentru uns aluatul |
• 2-3 linguri de ulei pentru suprafața de lucru |
Descriere
Am copt cei mai rotunjori și plini de fistic și ciocolată cozonăcei. Am folosit airfryer-ul Breville atât pentru a dospi la 50 de grade aluatul, cât și pentru a coace perfect cozonăceii.Coacerea a fost uniformă și așa am obținut cozonăcei înalți, deși am pus multă cremă de fistic și mult fistic copt.
Mod de preparare
Pasul 1. Într-un bol larg, amestecă și frământă aluatul pentru cozonac. După omogenizare și 5-17 minute de frământare, acoperă și lasă la dospit în interiorul airfryer-ului la maxim 50 de grade.
Pasul 2. După o oră, scoate aluatul și poți modela astfel: împarte în 4 bucăți egale și întinde fiecare bucată de aluat în foi egale de 2 cm grosime.
Pasul 3. Unge cu câte 2 linguri de cremă de fistic și presară fisticul copt.
Paul 4. Rulează de la exterior spre interior și repetă cu restul bucăților de aluat.
Pasul 5. Împletește în două și unge bine cu gălbenușul bătut.
Pasul 6. Mută în airfryer și coace pe rând timp de 60 de minute la 175 de grade sau până când cozonacii sunt bine rumeniți și trec testul scobitorii. Așteaptă ca totul să se răcească complet înainte să feliezi.
Pasul 2. După o oră, scoate aluatul și poți modela astfel: împarte în 4 bucăți egale și întinde fiecare bucată de aluat în foi egale de 2 cm grosime.
Pasul 3. Unge cu câte 2 linguri de cremă de fistic și presară fisticul copt.
Paul 4. Rulează de la exterior spre interior și repetă cu restul bucăților de aluat.
Pasul 5. Împletește în două și unge bine cu gălbenușul bătut.
Pasul 6. Mută în airfryer și coace pe rând timp de 60 de minute la 175 de grade sau până când cozonacii sunt bine rumeniți și trec testul scobitorii. Așteaptă ca totul să se răcească complet înainte să feliezi.
Preparat cu
-650lei
Breville
Airfryer, friteuză cu aer cald, fără ulei, Breville, 10L
4 funcții presetate
3 moduri gătire
Rotisor
Accesorii lavabile în mașina de spălat
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
649,99lei