Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Drob vegetarian la Air Fryer Breville by Prăjiturela

Drob vegetarian la Air Fryer Breville by Prăjiturela
Drob vegetarian la Air Fryer Breville by Prăjiturela

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 cepe albe medii
• 5 fire de ceapă verde
• 3 fire de usturoi verde
• 500 g ciuperci pleurotus
• 500 g urzici* (cântărite crude) opărite
• 100 g leurdă* (~3 legaturi) tocată mărunt
• *dacă nu vă plac urzicile și/sau leurda, le puteți înlocui cu spanac
• 2 legături de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 1 legătură de oregano proaspat (opțional)
• 100 g fistic măcinat sau nuci măcinate
• 4 ouă
• 1 lingură de făină
• 3-4 linguri de ulei
• sare
• piper proaspăt râșnit
• Opțional - ouă fierte (și murate) de găină sau de prepeliță

Descriere

Astăzi vă prezint o rețetă de drob vegetarian cu ciuperci pleurotus, multă-multă verdeață și fistic. Nu știu cum vă sună vouă combinația, eu vă zic doar că gustul este perfect! Dacă vă plac verdețurile și gusturile primăvăratice, acest preparat își va găsi loc pe masa voastră, atât de Paște, cât și în alte zile. 

Eu l-am făcut la Air Fryerul meu Breville, care este, de departe, cel mai utilizat electrocasnic mic de la noi din casa. Este ergonomic, se încălzeste repede, se curăță ușor și preparatele ies delicioase. În plus, după cum îi spune și numele, putem să obținem la el preparate ca cele prăjite la gust, dar gătite doar cu aer cald, fără ulei.

Mod de preparare

1. Tocăm mărunt ceapa uscată și o călim în ulei + o linguriță de sare, într-o cratiță încăpătoare, până devine translucidă. Adăugam 100 ml de apă și fierbem la foc mic până scade apa, iar ceapa s-a înmuiat.

2. Tocăm ceapa și usturoiul verzi și le adăugăm peste ceapa călită - lăsăm la foc mic 3-4 minute, amestecând ocazional.

3. Tocăm ciupercile cât de mărunt dorim (ele pot fi date și prin mașina de tocat), apoi le adăugăm în cratiță.

4. Acoperim cratița și lăsăm totul la foc mic ~1- minut, amestecând ocazional, până când ciuperile s-au înmuiat.

5. Tocăm leurda, urzicile și verdețurile și le adăugăm în cratiță. Amestecăm bine, călim 3-4 minute, apoi adăugăm fisticul. Mai lăsăm pe foc 3-4 minute, amestecând ocazional. Potrivim de sare și piper.

6. După cele 3-4 minute, închidem focul și lăsăm compoziția să se răcească. Când compoziția este răcită, adăugăm peste ea 3 ouă bătute.

7. Amestecăm bine compoziția, apoi o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, alternând compoziție și ouă. Coacem la Air Fryer la 180 de grade pentru 30 de minute - dacă ne dorim drobul mai umed și 40 de minute dacă îl dorim mai uscat. 

8. Îl scoatem de la Air Fryer, îl lăsăm să se răcească complet în tavă, abia apoi îl porționăm.